Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Η ΙΤΕΑ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ… “ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ”

Με αφορμή ένα άρθρο της εφημερίδας «Η Ώρα της Φωκίδας» (14 Δεκεμβρίου 2011) που αναφέρεται σε αφιέρωμα ενός από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οδηγούς στις Χειμερινές Αποδράσεις και που συμπίπτει χρονικά με τη σημερινή εκδήλωση στην Ιτέα οργάνωσης νεολαίας κόμματος για τον χειμερινό τουρισμό,  διαβάζουμε πως η Ιτέα αναφέρεται ως εμπορικό λιμάνι βωξίτη!

     Στο άρθρο της εφημερίδας διαβάζουμε πως η Αντιδήμαρχος Ιτέας (πρώην αντινομάρχης*)  κα Λαΐνη και αρμόδια για τουριστικά θέματα, ψάχνει να βρει ποιός έδωσε στοιχεία, αναφέρεται σε εσκεμμένες ενέργειες κάποιων και με επιστολή προς την εκδότρια εταιρεία, ΘΑ διαμαρτυρηθεί για το δημοσίευμα και  Θα καλέσει επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά κατόπιν εορτής! Το κακό όμως έγινε για φέτος και για όσα χρόνια έστω και ένας Έλληνας κρατά αυτόν τον τουριστικό οδηγό στο συρτάρι του για να τον συμβουλευτεί όταν θα χρειαστεί ! Όσον αφορά την τρέχουσα κατάσταση, ο τουριστικός οδηγός κυκλοφόρησε, χιλιάδες αναγνώστες ενημερώθηκαν και πολλοί από αυτούς δεν θα έρθουν στην Ιτέα! Μη ξεχνάμε πως τα Χριστούγεννα οι Απόκριες και το Πάσχα είναι γιορτές-αργίες που πολλοί τις εκμεταλλεύονται για αποδράσεις.

     Από το Τοπικό Συμβούλιο της 20ης Μαΐου για την παραχώρηση ή μη της θέσης Λαρνάκι στην εταιρεία S&B (που απλά κάνει τη δουλειά της όπως της επιτρέπουν οι αρμόδιοι τόσα χρόνια) μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Νοεμβρίου για της έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η στάση της κας Αντιδημάρχου ήταν αμετάβλητη! Πλήρη στήριξη και διαφήμιση της εταιρίας!

     Από τη πλευρά της κας Μάρω Τασσιού-Γουργούρή διαβάζουμε πως είχε άγνοια για το περιεχόμενο του τουριστικού οδηγού και δεν γνωρίζει αν και από που δόθηκε υλικό! Να επισημάνουμε πως η κα Τασσιού-Γουργουρή είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής προβολής του Δήμου.

     Σε αναρτήσεις μας είχαμε αναφέρει πως ευρωπαϊκοί τουριστικοί οδηγοί περιγράφουν «θλιβερή» πόλη την Ιτέα λόγω της θέας των βωξιτών και ακατάλληλη για διαμονή και την πόλη και την μαρίνα για ιστιοπλοϊκά σκάφη, εξαιτίας της σκόνης βωξίτη που σκεπάζει τακτικά την πόλη. Το ίδιο λένε και για όλους τους κολπίσκους του βορειοδυτικού Κρισσαίου κόλπου! Η κα Τασσιού-Γουργουρή που περνά τακτικά από την περιοχή που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του βωξίτη δεν περίμενε κάτι τέτοιο να δημοσιευτεί και σε κάποιον ελληνικό τουριστικό οδηγό; Τι να της λέει η αισθητική της για τις επιπτώσεις της θέας αυτών των εγκαταστάσεων στο τουριστικό πρόσωπο της περιοχής; Η κα Λαΐνη μήπως; Χρόνια κάτοικος της Ιτέας αλλά και με πολιτικές βλέψεις;
     Τώρα θυμήθηκαν να θιγούν και να δηλώσουν έκπληκτες οι δυο κυρίες που είναι αρμόδιες για τον τουρισμό; Οι τουριστικοί επιχειρηματίες της Ιτέας τότε τι πρέπει να πουν και τι πρέπει να κάνουν;

     Με το να διορθωθεί σε κάποιο τεύχος η απαράδεκτη αναφορά στην Ιτέα από τον συγκεκριμένο οδηγό και… κατόπιν ενεργειών κάποιων αυτoδιοικητικών κυριών φυσικά, είναι θετικό. Ας κρατήσουμε όμως ότι δυσφήμηση έχει ήδη συμβεί. Σε τόσο κρίσιμες οικονομικά στιγμές δεν είναι δυνατόν να χάνουμε επισκέπτες, να υπολειτουργούν τουριστικές επιχειρήσεις και να χάνονται θέσεις εργασίας! Αλήθεια τι θα ψηφίσετε κυρίες για την περιοχή της Ιτέας όταν σας  ζητηθεί; Τουριστική ή μεταλλευτική που τη θέλει ο Δήμαρχος μας που πήρε ξεκάθαρη θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Νοεμβρίου;  Γιατί δεν κάνετε κάτι και για την περίπτωση του ΚΑΣ που είναι πολύ πιο καθοριστική από έναν τουριστικό οδηγό; Αν εκεί συγκαλυφθεί το θάψιμο του Δελφικού τουρισμού, ο τουριστικός οδηγός θα έχει δίκιο και όλοι οι κάτοικοί της περιοχής και οι επαγγελματίες θα περισσεύουμε. Που είστε αρμόδιες κυρίες; ΟΨΩΜΕΘΑ!

Σημείωση: Οι ευχαριστίες που απευθύνει ο Τουριστικός Οδηγός στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και στους Δήμους έχουν συγκεκριμένους παραλήπτες; Δηλαδή, απευθύνονται σε ανθρώπους που υπηρετούσαν τότε στους ΟΤΑ*;

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
«Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ»

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΕΠΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ Ν. ΦΟΥΣΕΚΗ.
ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ!



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ως πρός τί η έκπληξη η δικιά σας;
Oταν ειπώθηκε ότι η Ιτέα είναι
....μεταλλευτική και ΤΕΡΜΑ....
ποιός/α αντέδρασε;...Κανένας.
Λοιπόν;

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια τι ψάχνει να βρεί ΔΗΘΕΝ η κ.Λαίνη? Ολοι γνωρίζουν ποια υπάλληλος, σύζυγος πρ. αντινομάρχη ήταν υπεύθυνη τουρισμού στη Νομαρχία επί σειρα ετών, Ολοι γνωρίζουν ποιος ήταν Νομάρχης και ποιά ήταν Αντινομάρχης.Και ολοι εδώ στην Ιτέα γνωρίζουμε πως μας αντιμετωπίζουν και τι επιδιώκουν που τελικά το κατορθώνουν γιατί έτσι ήθελαν οι ΜαρουτσοΚατσαροΛαινεοι.
Και βεβαίως οι ευχαριστίες του τουριστικού οδηγού είναι προς αυτούς που έδωσαν τις πληροφορίες α.(ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ)και β. τους Δήμους προς τους οποίους η Νομαρχία "εσπρωξε" τους ανθρώπους του τουριστικού οδηγού.
Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και για διαφυγόντα κέρδη πρέπει άμεσα να κατατεθεί από εμπορικούς και επαγγελματικούς Συλλόγους της Ιτέας αλλά και από το επιμελητήριο για την βλάβη που υποστήκανε (και θα θα υφίστανται) τα μέλη του.
Οσο για την κ. Λαίνη επί τέλους να σταματήσει να νομίζει ότι μας δουλεύει. Δηλαδή ποιοί μπορεί να ειναι αυτοί που θέλουν να μας βλάψουν? Τίποτα εξωγήινοι?
Ας κρατήσει λοιπόν τους σεκιουριτάδες που προσέλαβε (για άλλο λόγο)... θα της χρειαστούν...

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ !!...
Τί κακό χειρότερο θα μπορούσα να σας κάνω εγώ, απο αυτό που σας έκαναν αυτοί; ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ !... Για την ανειδιοτέλειά μου, την φιλοπατρία μου, την σεμνότητά μου, μα πάνω απ' όλα γιατί, δεν θα καταλάβετε ποτέ ότι σας λέω ψέμματα! Ποτέ!
Καλές γιορτές....

Ανώνυμος είπε...

Μιά εικόνα χίλιες λέξεις

Ανώνυμος είπε...

Ταξιδια,ταξιδια,ταξιδια...
Εκθεσεις,εκθεσεις,εκθεσεις...
Συνεδρια,συνεδρια,συνεδρια...

Η κ Κατσαρελη,προϊσταμενη του τουρισμου,συζυγος του πρωην Αντινομαρχη,του πρωην Δασαρχη ντε..
Η κ Λαϊνη,πρωην Αντινομαρχης και αυτη και Αντιδημαρχος σημερα,συζυγος του κυρ Ηλια..
Η κ Γουργουρη,υπευθυνη του Δημου στα τουριστικα,που πηγε και πηρε και το βραβειο τωρα τελευταια στας Ευρωπας,συζυγος του πρωην δημαρχου Γαλαξιδιου

ΔΟΞΑΣΤΕ-ΥΜΝΕΙΣΤΕ-ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΜΙΑ ΓΕΝΝΙΑ!! ΞΕΡΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΜΟΥΣΑ ΤΙ ΛΕΕΙ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΨΗΦΟΥ ΣΤΑ ΓΕΡΟΡΑΜΟΛΙΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΜΟΪΑ.