Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΟΤΑΝ Ο “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ’’ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ !!.. ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ

     Σήμερα θα σας περιγράψουμε μια καθημερινή ‘υπηρεσιακή’ ιστορία του ‘Καλλικρατικού’ νόμου του 2010. έχει σχέση με την καταγγελία που έγινε από 31 κατοίκους του Δήμου Δελφών κατά της απόφασης της επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,  με θέμα την έγκριση της Μελέτης Περιβαντολλογικών Επιπτώσεων της εταιρείας  S&B για  την ανανέωση της αδείας λειτουργίας των εγκαταστάσεών της στην Ιτέα.   Θυμίζουμε ότι εκτός της Αντιπεριφερειάρχου κας Γαζή και των μελών της Επιτροπής, είχε καταγγελθεί, κυρίως, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Παπαϊωάννου Πανουργιάς, όχι μόνον για την στάση του , αλλά κυρίως για την οικονομική σχέση του με την εταιρεία  S&B. (είναι υπεργολάβος της κατασκευαστικής-τεχνικής  εταιρείας ΑΚΤΩΡ, η οποία έχει αναλάβει  εξορυκτικά έργα της S&B στην Γκιώνα).  Σύμφωνα με το άρθρο 172 του ‘Καλλικρατικού’ νόμου, απαγορεύεται να συμμετέχει, εισηγείται και ψηφίζει σε Επιτροπές ή στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Περιφερειακός Σύμβουλος ο οποίος έχει οικονομική ή ηθική σχέση με τον αιτούντα στην Επιτροπή ή την Περιφέρεια.

Η καταγγελία στάλθηκε στην Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κα Γερακούδη, στην Λάρισα και πήρε αρ. πρωτ. 21241/129987/9-11-2011.  Μετά από 3 εβδομάδες αναζητήσαμε την τύχη της και παρακολουθείστε την διαδρομή της:

-  Η Γραμματεία της κας Γερακούδη (κα Σπυροπούλου Πέγκυ τηλ. 2413-503501), μας παρέπεμψε  στον Γεν. Δ/ντή κο Κωτούλα (τηλ. 2413-503514) ο οποίος δήλωσε άγνοια και μας παρέπεμψε στην Δ/νση Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
-  Μέσω της Γραμματείας της Δ/νσης Περιβάλλοντος (τηλ. 2413-503615), ήλθαμε σε επαφή με τον Δ/ντή της κο Βάϊο Κουτριτζή (2413-503507), ο οποίος μας είπε οτι για το θέμα έχει επιληφθεί η ΔΥΠΕΧΩ Νομού Φθιώτιδος στην Λαμία.
-  Επικοινωνήσαμε με την κα Παπαρίζου (τηλ. 22310-43191) στο ΔΥΠΕΧΩ Λαμίας η οποία  μας παρέπεμψε στον Δ/ντή κο Χατζή. Αυτός δε ευγενέστατα,, μας συνέστησε να επικοινωνήσουμε με την κα Αλέμου στην Λάρισα (τηλ. 2413-503567) ως την μόνη αρμόδια για το θέμα.
-  Όντως η κα Αλέμου, μετά απο κάποια καθυστέρηση, μας απάντησε οτι έχει στείλει το θέμα υπηρεσιακά  στην κα Αλεξίου στο τμήμα Διοικητικού-Οικονομικού Ν. Φθιώτιδος.
-  Η κα Αλεξίου (τηλ. 22310-31942) μετά από 3 τηλεφωνικές επαφές, μας ενημέρωσε ότι έχει στείλει από προχθές (!) επιστολή στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας και ζητάει πληροφορίες για τα καταγγελλόμενα !!!... Όταν δε με το καλό και εφ’ όσον υπάρξει απάντηση, θα μπορέσει να μας ενημερώσει για το θέμα, μόνον ο Γραμματέας της Επιτροπής του άρθρου 18 του Νόμου 2218  κος Ντζάφας (τηλ. 22310-31389).

     Για το τί περιγράφει η καταγγελία, κανένας δεν ήξερε τίποτα. Για το ότι ήδη είμαστε στον 2ο μήνα, μάλλον δεν αφορά κανέναν. Για το ότι στις 31-12-2011 λήγει η άδεια λειτουργίας των εγκαταστάσεων της  S&B στην Ιτέα, μάλλον τους είναι αδιάφορο, ενώ η ίδια η εταιρεία, προχωρά σε εξαγορές, πωλήσεις, συμψηφισμούς, ενοικιάσεις και προγραμματισμούς, θεωρώντας δεδομένο ή έστω, καθαρά τυπικό το μέρος της ανανέωσης της αδείας της.  Για το ότι ο κος Παπαϊωάννου περιφέρεται ανά τον Νομό Φωκίδος δωρίζοντας Πυροσβεστικούς Σταθμούς και εξοπλισμούς Κολυμβητηρίων (για λογαριασμό και με χρήματα ποιανού;) ενδεχομένως  να είναι κάτι που δεν πληγώνει την διαφάνεια και την αξία του Συστήματος και της ευνομούμενης Πολιτείας μας.

     Αργά ή γρηγορα θα έλθει το Κ.Α.Σ. (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) για αυτοψία στην περιοχή των εγκαταστάσεων της S&B στην Ιτέα.  Πιστεύει κανένας ότι αυτό έγινε ‘αβασάνιστα’;  Ότι και οι Αρχαιολόγοι, δεν φυλάγονται από την δυσμένεια της UNESCO;

     Αλλά κι απ’ την άλλη, μήπως ζητάμε πολλά;
Μήπως το Διοικητικό Σύστημά μας, έχει κατασκευασθεί για να εξυπηρετείται από τους κατοίκους της χώρας και όχι για να τους εξυπηρετεί;
Κυρία Γερακούδη, ακούτε;
Κυρία Γερακούδη, έχετε άποψη;


Στον παρακάτω σύνδεσμο διαβάστε την καταγγελία πολιτών του Δήμου Δελφών.


http://karteria1.blogspot.com/2011/11/blog-post_5765.html



7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά είμαι μαζί σας αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Αυτό που στείλατε δεν ήταν έγγραφο για προσφυγή κατά της απόφασης με επίκληση συγκεκριμένων νόμων αλλά έκθεση ιδεών με μια περιγραφική διάθεση. Έπρεπε να περιμένετε αυτό το αποτέλεσμα. Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να δράσει κανείς αποτελεσματικά. Λυπάμαι αλλά προτιμώ να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Οι χειρισμοί σε μια τέτοια υπόθεση είναι καθοριστικοί. Όσο για το γεγονός, αξιοποιείστε το για να μάθετε. Δεν σταματάει τίποτα

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ?
ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗ, Ή ΠΡΟΘΕΣΗ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΖΟΥΣΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ?
Ο ΕΥΡΩΝ.. ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΚΙΝΑ..

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 3:16, είναι πολύ καλό να είσαι μαζί με αυτούς που αγωνίζονται για το καλό του τόπου μας (κυρίως τώρα που κάποιοι προσπαθούν να θάψουν μόνιμα το μέλλον του) , αλλά καλό είναι αν δεν συμμετέχεις ενεργά, να μην κάνεις κριτική, τουλάχιστον όχι με αυτό το διδασκαλικό ύφος και εκ των υστέρων. Μην νομίζεις ότι το αυτονόητο για σένα είναι αυτονόητο και για τους άλλους και κυρίως όταν και εσύ το κρατάς μυστικό. «Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να δράσει κανείς αποτελεσματικά.» Δηλαδή; Να φανταστούμε ότι έχεις στείλει τον τρόπο με e-mail και δεν το λές σε εμάς γιατί θα χάσει την αξία του; Αν ναι, το δημόσιο σχόλιο μεμονωμένο τι ρόλο παίζει; Ή μήπως απλά είπες να κάνεις μία κριτική να περάσει η ώρα; Και εγώ με τα παιδιά είμαι και νιώθω και λίγο τύψεις που δεν έχω ξεκουμπωθεί ακόμα να βοηθήσω πιο ενεργά. Επέτρεψέ μου να είμαι και εγώ ανώνυμα ειλικρινής μαζί σου και να σου πώ την δική μου γνώμη. Είμαι σίγουρος ότι δεν φταίει ο τρόπος που έγραψαν την καταγγελία και καλά κάνανε και την γράψανε έτσι και όχι καλύτερα. Αν υπάρχουν καλύτεροι να βγούν μπροστά αλλιώς αυτοί που αγωνίζονται για εμάς σήμερα είναι οι καλύτεροι απ’ όλους και καλώς κάνουν ότι κάνουν.
Βουτηγμένοι στο βόθρο είναι απ’ ότι φαίνεται όλοι οι «Αρμόδιοι» πολιτικάντηδες των ισορροπιών και εκπρόσωποι των θεσμών που τάχα μας προστατεύουν από τους αλήτες. Γλύφτες και υποτακτικοί όσων θεωρούν « δυνατούς» είναι όλοι τους. Τοπικοί, Περιφερειακοί και Κρατικοί. Οι εξαιρέσεις έχουν ήδη φανεί. Όποιος από αυτούς δεν είχε από χρόνια συνηθίσει την μπόχα σαν σπιτική του μυρωδιά, θα είχε αρπάξει το θέμα με την δεύτερη καταγγελία, αν όχι από την πρώτη, και θα έκανε την δουλειά του. Τόσες καταγγελίες, για το ίδιο σκάνδαλο, τόσα έγγραφα, τόσες αποδείξεις έτοιμες, ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν δήθεν και να τα θέλουν και καλλιγραφικά; Αν βιάστηκαν να ασκήσουν κριτική μετά από δύο μήνες ανυπαρξίας των θεσμών και παρεξηγηθεί η Κα Γερακούδη και τα βάλει με αυτούς αντί να πάρει αμέσως Επιθεωρητές και Εισαγγελείς να τσακιστούν να ψάξουν να δούν τι συμβαίνει τελικά, δεν θα φταίνε αυτοί. Άσε λοιπόν μεγάλε την κριτική και το ακαταλαβίστικο «Δεν σταματάει τίποτα». Μόνο με το ζόρι θα καταλάβουν και θα το δεις. Με την πρώτη «συννεφιά» θα ξυπνήσουν και θα καταλαβαίνουν τις καταγγελίες και στα Κινέζικα. Προσεχώς στην γειτονιά μας.

Ανώνυμος είπε...

Μηπως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να μιλάμε όλοι; Μήπως πρέπει να βάλουμε το μολύβι κάτω και να δούμε πόσοι και ποιοί καρδίζουν απο αυτή την ιστορία; Μήπως πρέπει να σηκωθούμε απο τον καναπέ, να αφήσουμε το βραδυνό ουισκάκι και να βάλουμε όλοι ενα χεράκι να τελειώσει αυτή η βαλτίλα; Μήπως η ελιτίστικη άποψη και εκ του μακρόθεν κριτική βοηθάει αυτην την κατάσταση; Δεν πνιγόμαστε, απλά πνιγήκαμε!!.. Και μην γυρίσει κανένας αργότερα να πεί :'εγω τα έλεγα..' γιατι τότε θα του αξίζει και η διαπόμπευση και η περιφρόνηση αντάμα. Προλαβαίνουμε; Μπράβο σας παιδιά!.. Τουλάχιστον βγήκατε εσείς μπροστά. Μήν ακούτε τον καθένα που λέει απ' το σπίτι του 'έπρεπε να κάνετε εκείνο ή το άλλο'. Εδώ, μπροστά μπορεί να βγεί;

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΟΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ (ΣΧΕΔΟΝ) ΕΥΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ.
ΟΙ ΜΗ ΕΥΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ Ή ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ?

Ανώνυμος είπε...

εαν διαβασετε με προσοχη την διαδρομη "ανευθυνοϋπευθυνων" που εκανε η καταγγελια μεχρι να φθασει στα χερια του τελευταιου αποδεκτη,αλλα και ποσοι ακομη θα ασχοληθουν στην συνεχεια, μεχρι που να δοθει (εαν δοθει) μια απαντηση, καταλαβαινετε το δουλεμα που τρωμε απο τους πολιτικους,για την δηθεν εξαλλειψη της γραφειοκρατιας και του λιγωτερου κρατους.
οχι δεν χρειαζομαστε γερμανο διοικητη,τα γερμανικα υποβρυχια χρειαζομαστε για να φουνταρουμε μεσα και τους 300.

Ανώνυμος είπε...

Για την κυρία Γαζή λες 1:43 μ.μ.;;