Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

“Η ΣΙΩΠΗ”-ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Η Σιωπή

    Επιβάλλεται. Είναι ανάγκη και υποχρέωση πλέον. Η Σιωπή. Όλοι αυτοί που καρπώθηκαν επι σειρά ετών την αδυναμία την άγνοια και την μαλθακότητα των άλλων, επιβάλλεται πλέον να σωπάσουν. Πρέπει. Κι αυτό, γιατί δεν έχουν τίποτα να πούν. Δέν έχουν τίποτα να προσθέσουν που δεν το ξέρουμε. Δέν έχουν κάτι που νάναι νέο, φρέσκο και δυνατό.  Το μόνο που έχουν είναι η ‘’καθεστικιεία’’ τάξη που γεύτηκαν, που κατείχαν, που κληρονόμησαν και η αδράνεια της σιωπής των υπολοίπων καθώς και η εν ‘’κρυπτώ’’ δράση των ιδίων.  Κι όλα αυτά πλέον κινδυνεύουν κι όχι μόνον. Η δημόσια εμφάνιση και η δημόσια δήλωση, είναι παρεξηγήσιμη και αναληθής. Για αυτό και επιβάλλεται η σιωπή.  Σε γέροντες, σε βολεμένους κλώνους οικογενειών, εν κληρονομικώ δικαιώματι αναδόχους και σε νυχτερινούς, κομματικούς, υπόγειους αφανείς και μυστικούς πάσης φύσεως ‘’εργολάβους’’ και εξυπηρετητές.  Η Σιωπή επιβάλλεται πλέον. Και η ανοχή μιάς χειμάζουσας και παρακοιμώμενης κοινωνίας, έχει ξεπεράσει κατα πολύ τα όριά της.

    Σιωπή λοιπόν. Κάθε λόγος είναι παρεξηγήσιμος και κάθε προσπάθεια προάσπισης των ‘’δεδουλευμένων’’ είναι κραυγαλέα  ασέβεια προς την νοημοσύνη του έντιμου ανθρώπου και για αυτό πλέον θα τιμωρείται. Όχι με δυναμικό τρόπο αλλά με την βύθιση στην αφάνεια, την απαξίωση, την απομόνωση απο την ενεργή κοινωνία και πάνω απ’ όλα με τον στιγματισμό και την μή εκτίμηση λόγω των πεπραγμένων.  Σιωπή λοιπόν για τους υπερήλικες, τους βολεμένους, τους προσκωλυόμενους,  τους σφουγγοκολλάριους και τους ερπετοειδείς. Σιωπή απο αυτούς που γεύτηκαν, καρπώθηκαν, αποψίλωσαν και εν τέλει απαξίωσαν την ζωή, την κοινωνία και το μέλλον μας.

    Κι άν μπορέσουν ποτέ να ψελλίσουν ξανά, τότε θα φταίμε εμείς. Και τότε μόνο σε εμάς θα ταιριάζει η σιωπή. Εδώ που φτάσαμε, είναι δυνατόν να συμβέί αυτό;  Ερώτηση κάνω.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε-η, αν είχαν τις δικές σου και μερικών ολίγων άλλων προσλαμβάνουσες δεν θα έφθαναν σε τέτοιες συμπεριφορές,την Ελλάδα εδώ που είναι και θα σιωπούσαν. Αν το κάνουν θα είναι προσωρινό και για αυτούς υπέρβαση. Να είσαι σίγουρος οτι μόλις κρεατώσει λίγο το πτώμα,θα βγούν από τα πνευματικά τους κατώγεια κράζοντας,για να ξαναγεμίσουν τα στομάχια τους,αφού ακόμη και τώρα τρώνε χωρίς αιδώ ό,τι έχει απομείνει. Και αυτό γιατί δεν ξέρουν να κάνουν τίποτ'άλλο και μείς δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη, στην πλειοψηφία, να πετάξουμε τις κομματικές προβειές. Τελικά δεν είμαι σίγουρος αν η άνοιξη μπορεί να ρθεί χωρίς βία. Οι ρίζες τους είναι βαθειές.