Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!





ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ Η ΑΝΘΗΛΗ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ.


Του Αλέξανδρου Αυλωνίτη


Σε ένα ιδιότυπο «αντάρτικο» κατά του έκτακτου φόρου στα ακίνητα, προχωρεί ο δήμος Νέας Ιωνίας, ο οποίος ουσιαστικά προτρέπει τους δημότες να μην πληρώσουν και θα τους καλύψει νομικά. Ο δήμαρχος, Ηρακλής Γκότσης, εκλεγμένος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, καλεί τους πολίτες της Νέας Ιωνίας να πηγαίνουν στα ATM των τραπεζών που είναι συμβεβλημένες με τη ΔΕΗ, να καταβάλουν το ποσό που αντιστοιχεί μόνο στην κατανάλωση του ρεύματος και στη συνέχεια, με τα αποδεικτικά της πληρωμής να πηγαίνουν στο δημαρχείο. Εκεί ο δήμος υπόσχεται να τους καλύψει ως επίσημος φορέας και εκπρόσωπος των πολιτών σε περίπτωση αντίδρασης της ΔΕΗ ή του υπουργείου Οικονομίας.

Μάλιστα, σε περίπτωση που η ΔΕΗ κόψει το ρεύμα σε όποιον πολίτη δεν πληρώσει το φόρο, όπως προβλέπει ο νόμος, τότε ο δήμος υπόσχεται στους δημότες ότι θα βγάλει τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας και θα κάνει την επανασύνδεση.

Οδηγίες
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος εξέδωσε ανακοίνωση και μοιράζει φυλλάδιο με οδηγίες για το πώς οι πολίτες θα πληρώνουν στις τράπεζες μόνο το λογαριασμό αφαιρώντας το ποσό που αντιστοιχεί στο έκτακτο τέλος. Ο δήμαρχος συγκρότησε και ειδική επιτροπή η οποία θα συγκεντρώνει όλες τις αποδείξεις πληρωμών των δημοτών και θα αναλάβει τη νομική κάλυψή τους. Σύμφωνα με τον κ. Γκότση, η απόφαση για το «αντάρτικο» ελήφθη μετά από λαϊκή συνέλευση, όπου οι περισσότεροι πολίτες ψήφισαν τη μη πληρωμή του φόρου. Τις προηγούμενες δύο ημέρες σχηματίστηκαν ουρές στο δήμο από πολίτες που κατέθεταν αποδεικτικά πληρωμής. Σε ανάλογη κίνηση κάλεσε και ο Εμπορικός Σύλλογος της περιοχής τους καταστηματάρχες. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες στο χωριό Ανθήλη του δήμου Λαμίας αποφασίστηκε ομαδικό «μπλόκο» στην πληρωμή του έκτακτου φόρου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με γραπτή απάντηση που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, διευκρινίζει ότι το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) θα επιβληθεί και στις περιπτώσεις που το Δημόσιο ή ΝΠΔΔ μισθώνει ακίνητα από ιδιοκτήτες, καθώς δεν προβλέπεται διάταξη στο νόμο που να απαλλάσσει τον κύριο ή τον επικαρπωτή του ακινήτου.

Λάθη
Στο ειδικό τέλος, ως γνωστόν, δεν υπόκεινται ακίνητα που ανήκουν στα νομικά πρόσωπα και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση των θρησκευτικών, εκκλησιαστικών, φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών ή κοινωφελών σκοπών τους. Πάντως, προβληματισμό στη ΔΕΗ και στο οικονομικό επιτελείο προκαλούν τα λάθη με τα τετραγωνικά μέτρα που αναγράφονται στους λογαριασμούς ή οι μη επικαιροποιημένες τιμές ζώνης με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να πληρώνονται λιγότερα ποσά απ' ό,τι κανονικά θα έπρεπε. Υπάρχουν, πάντως, και καταγγελίες για λάθη σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν υψηλότερο φόρο απ' ό,τι θα έπρεπε.


ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/


ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισαν και οι κάτοικοι της Ανθήλης να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στο χαράτσι της ΔΕΗ που τους καταβλήθηκε από την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση ανάλγητη και λαομίσητη που στέλνει σε συνταξιούχους των 400 ευρώ χαράτσια των 500 ευρώ! Στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου Αλέκου Αυλακιώτη και του Πολιτιστικού Συλλόγου -στους οποίους αξίζουν χίλια μπράβο για την πρωτοβουλία τους, οι «μικροί» Αστερίξ έδειξαν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις ανάδελφες αποφάσεις των κυβερνώντων. Μαγικό τους φίλτρο η ομοψυχία και η αλληλεγγύη καθώς είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν κανένα συνεργείο της ΔΕΗ να πλησιάσει σπίτι στην Ανθήλη για να κόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αφού θα βρει μπροστά του ΟΛΟ το χωριό. Για την απόφαση που πάρθηκε στη λαϊκή συνέλευση θα ενημερωθεί η διοίκηση της ΔΕΗ στη Λαμία από επιτροπή που θα συσταθεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια: