Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

«ΛΑΡΝΑΚΙ» ΣΤΡΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


     Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 11ης Νοεμβρίου θα συζητηθούν δυο σοβαρά θέματα. Η Μ.Π.Ε. για τη θέση «ΛΑΡΝΑΚΙ» στην Ιτέα και η απόφαση για δικαστικές ενέργειες για τις γεωτρήσεις σε Στρόμη και Πανουργία.

     Να θυμίσουμε ότι για τη Μ.Π.Ε. στο «Λαρνάκι» κατατέθηκαν υπόγραφες κατοίκων για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης του θέματος. Όσο για τις περιοχές Στρόμη και Πανουργιάς, η συνέλευση των κατοίκων των δυο αυτών περιοχών που έγινε το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στη Στόμη, αποφασίστηκε να μη γίνει καμιά μεταλλευτική δραστηριότητα στις παραπάνω περιοχές.

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΤΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:


Αναλυτικά τα δυο θέματα του Δημοτικού Συμβούλιου:

15. Λήψη απόφασης για δικαστικές ενέργειες κατά της υπ’ αριθ. πρωτ. οικ. 131587/2386/20.09.2011 (ΥΠΕΚΑ) έγκρισης μελέτης και καθορισμού περιβαλλοντικών όρων ερευνητικών γεωτρήσεων στην περιοχή των Τ.Κ. Πανουργιά και Στρόμης από την εταιρεία ΕΛΜΙΝ Α.Ε., (Εισηγητής: κ. Λεωνίδας Καραγιάννης, Αντιδήμαρχος)

16. Συζήτηση σε σχέση με τη «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για το έργο ¨Εγκαταστάσεις επεξεργασίας, εμπλουτισμού, αποθήκευσης και αποβάθρες φόρτωσης βωξίτη στην περιοχή Ιτέας από την εταιρεία S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., καθώς και των συνοδών αυτού έργων που βρίσκονται στην Δ.Κ. Ιτέας του Δήμου Δελφών (θέση Λαρνάκι)», (Εισάγεται κατόπιν αιτήσεως πολιτών, κατ’ άρθρο 14 παρ. 2 Κανονισμού του Δ.Σ.)




Δεν υπάρχουν σχόλια: