Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ S&B ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ


Πρωτοφανές όργιο τρομοκράτησης μαρτύρων για το οικολογικό έγκλημα στη Μήλο καταγγέλλεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ενόψει της δίκης της εταιρείας S&B Βιομηχανικά Ορυκτά στις 9 Νοεμβρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου.

Στην εν λόγω δίκη κατηγορούμενοι είναι ο....
πρόεδρος της εταιρείας κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος και τα στελέχη της κύριοι Αθανάσιος Κεφαλάς, Δούκας Ευσταθιάδης και Άρης Χατζηπαρασκευάς.

Θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για βαριές περιβαλλοντικές παραβάσεις στη Μήλο μέσω της εταιρείας εξόρυξης που διαθέτουν.

Την ίδια ώρα, όμως, μάρτυρες κατηγορίας που έχουν κληθεί να καταθέσουν, αντιμετωπίζουν απειλές.

Δημοσιογράφος, που ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα, κατήγγειλε ότι βρήκε φάκελο με απειλητικό μήνυμα στο αυτοκίνητο της οικογένειάς του.

Ο δημοσιογράφος και η εφημερίδα στην οποία εργάζεται απάντησαν με μήνυση κατ’ αγνώστων.

Όμως απειλές καταγγέλλονται και σε βάρος κατοίκων της Μήλου που πρόκειται να καταθέσουν στη δίκη της 9ης Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Tύπου οι απειλές έχουν είτε τη μορφή ανωνύμων τηλεφωνημάτων, είτε την παρεμπόδιση της δραστηριότητας επιχειρηματιών του νησιού, που έχουν καταγγείλει τη S&B.

ΠΗΓΗ
:http://www.newsbomb.gr/


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Στην επιστολή με την οποία γίνεται απόπειρα τρομοκρατίας του δημοσιογράφου, αναφέρεται πως «Εάν παρ' όλα αυτά συνεχίσετε να γράφετε στο «Πρώτο Θέμα» τότε θα ρίξουμε και τους υπόλοιπους δυναμίτες. Και μετά από αυτό δεν ξέρω αν θα μπορέσετε να κοιτάζετε τα παιδιά σας στα μάτια. Εμείς θα σας φάμε με όποιο κόστος».

Από την άλλη, στη μήνυση που κατέθεσε ο Τάσος Καραμήτσος και εξετάζει ο αρμόδιος εισαγγελέας, αναφέρεται «Σε βάρος των πολιτικών εναγόντων και μαρτύρων των οικογενειών τους εξαπολύονται σχεδόν καθημερινώς απειλές, είτε με τη μορφή ανώνυμων τηλεφωνημάτων, όπως λ.χ. σε βάρος γνωστού αλιέως που έχει ήδη δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής κατά των κατηγορουμένων, η κόρη του οποίου καθημερινά δέχεται τηλεφωνήματα με απόκρυψη όπου ο καλών συστήνεται ως «είμαι ο χάρος. θα έρθω να σε πάρω σύντομα. Να το ξέρεις.».

Άλλη περίπτωση αποτελεί αυτή ενός ξενοδόχου ο οποίος σε καθημερινή βάση πληροφορείται ότι η πολεοδομία θα κλείσει το ξενοδοχείο του.

Είναι σαφές πως γίνεται προσπάθεια να τρομοκρατηθούν όσοι πολίτες της Μήλου έχουν εμπλακεί στην υπόθεση και να παραιτηθούν από το ηθικό χρέος που αισθάνονται ότι έχουν, για την προστασία του νησιού.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι περισσότερο κάνει η Μαφία στην Σικελία?

Ανώνυμος είπε...

ξερουν καλα πως δυναμίτη μπορουν να βρουν ολοι και οταν κανει μπαμ δεν γνωριζει φιλους και εχθρους