Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ ΑΠΑΝΤΑ



Ιτέα, 27 Σεπτεμβρίου 2011
                       Αρ. Πρωτ.: 26522

Προς: Την εφημερίδα «Ο ΑΓΩΝ» ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κύριε Διευθυντά,
Στα δύο τελευταία φύλλα της εφημερίδας σας διαβάσαμε άρθρα κινδυνολογίας, που γράφετε για την πόλη της Ιτέας: και χρησιμοποιούμε αυτό το χαρακτηρισμό  διότι διαβάζοντας, κάποιος, εκτός περιοχής, τα γραφόμενα θα σχηματίσει την εικόνα μιας πόλης ΕΡΗΜΗΣ, ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗΣ και ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΗΣ.
Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας αλλά κυρίως την απορροία μας για το άρθρο «Η ΙΤΕΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ» στο φύλλο με αριθμ. 876 της 15ης/9/2011, διότι ή άλλο θέλατε να εκφράσετε, όπως την ΑΠΟΤΥΧΙΑ του «Καλλικράτη», και δεν το εκφράσατε σωστά, ή σας το έγραψαν όπως ήθελαν κάποιοι για καθαρά προσωπικούς τους λόγους και μάλιστα ούτε καν αντιπολιτευτικούς.
Θα συμφωνήσουμε μαζί σας, στη τελευταία φράση, «…ένα είναι βέβαιο, ότι από πλευράς Πολιτείας δεν περιμένουμε τίποτα», και είθισται  πολιτεία εννοούμε τους κυβερνόντες.
Δεν επιτρέπεται εσείς ως Δημοσιογράφος να μην είστε ενήμερος και να γράφεται ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ ∙ άλλωστε θα ήταν πολύ πιο απλό να έλθετε και να σας ενημερώσουμε για το πώς λειτουργούν και ποιες υπηρεσίες στο Δήμο μας ∙  απορούμε όμως και ερωτάμε ΔΕΝ γνωρίζατε ότι τα γεμάτα γραφεία ήταν γεμάτα από τριάντα (30) νέους των stage επί σχεδόν δύο χρόνια, όπου τελείωσαν οι συμβάσεις τους; ΔΕΝ γνωρίζατε ότι στα γεμάτα γραφεία, στο συνεργείο καθαριότητας, στη βιβλιοθήκη εργάζονται επτά (7) συμπολίτες μας με μερική απασχόληση που έλιξαν και αυτών οι συμβάσεις, όπως και στο ΚΕΠ. Δηλαδή τριάντα επτά με τριάντα οχτώ (37-38) εργαζόμενοι ήταν στον “αέρα”, ΔΕΝ ήταν μόνιμο προσωπικό, που έχουμε μεγάλη ανάγκη και ΔΕΝ μας επιτρέπεται να προσλάβουμε.
Όσο για τα πολύ ωραία πράγματι καφέ, μπαρ της πόλη μας, «Θάλασσα» και «Μαϊάμι», πιστεύουμε ότι γνωρίζετε ότι ανήκουν στο Λιμενικό Ταμείο, έληξαν τα συμφωνητικά τους και τα επαναδημοπρατεί ο συγκριμένος φορέας.      
Όσο για την καθυστέρηση από μέρους μας, για ενημέρωση σας, σχετικά με το προσωπικό στης Δ.Ε. Ιτέας, μετά από την σχετική αίτησή σας, αυτή οφείλεται στην έλλειψη χρόνου από μέρους μας λόγω όγκου και φόρτου δουλειάς, που έχουμε αναλάβει ως νέα Δημοτική Αρχή, να επανιδρύσουμε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ το νέο μοντέλο Δήμο και μάλιστα χωρίς τα ποσά που ελάμβαναν ως επιχορηγήσεις από το κράτος οι προηγούμενοι Καποδιστριακοί Δήμοι και μέσα στο οικονομικό «βούλιαγμα» που επικρατεί στη χώρα μας.
Παρ’ όλα αυτά, οφείλουμε να ενημερώσουμε εσάς και κυρίως το αναγνωστικό σας κοινό πλήρως ότι: με την   εφαρμογή του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ -Ν.3852/2010 , η Δημοτική Ενότητα Ιτέας αποτελεί  διαμέρισμα - ενότητα του Καλλικρατικού Δήμου Δελφών,  ο οποίος είναι και καθολικός διάδοχος όλων των υποχρεώσεων του πρώην Δήμου Ιτέας.
Ο νέος Δήμος διοικείται κεντρικά με Δ/νσεις, σύμφωνα με τον νέο Ο.Ε.Υ. (Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών)  και με αποκεντρωμένες υπηρεσίες που συνεργάζονται με  τις αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες.
                            I.                Η Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών αξιοποίησε έξι (6) άτομα από τον πρώην Δήμο Ιτέας (ένας εκ των οποίων είναι κάτοικος Άμφισσας), όπου με άλλα επτά (7),  επίσης υπαλλήλους  από τον πρώην Δήμο Άμφισσας και προσωπικό  από  τον πρώην Δήμο Δελφών και Γαλαξιδίου, στελεχώνεται πλέον την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου  υπηρεσία που στελεχώνεται με κατηρτισμένο επιστημονικά προσωπικό,  προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα διοικητικά-οικονομικά δεδομένα και μεγέθη.
                         II.                Επίσης ο πρώην Δήμος Ιτέας δεν διέθετε οργανωμένη Τεχνική Υπηρεσία, παρά  1 τεχνικό στέλεχος, ο οποίος επιθυμούσε να μεταταγεί προς άλλο φορέα από το 2007 και μετακινήθηκε οικειοθελώς στη Δ/νση Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος από 01.02.2011.
                       III.                Προς τη Δημοτική Ενότητα Ιτέας μετακινήθηκαν επίσης τέσσερα (4) άτομα από τη Δημοτική Ενότητα Άμφισσας και ένα (1) από τη Δημοτική Ενότητα Καλλιέων, προκειμένου να οργανωθούν οι αποκεντρωμένες Διοικητικές Υπηρεσίες όπου με  απόφαση Δημάρχου Δελφών, στη Δημοτική Ενότητα Ιτέας εδρεύουν,  το Τμ. Εμπορίου του Δήμου Δελφών, το Τμήμα Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού & Νέας Γενιάς και ο συντονισμός όλων των Δημοτικών Παιδικών  & Βρεφονηπιακών  Σταθμών του Δήμου Δελφών.
                      IV.                Επίσης το Κ.Ε.Π της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας, ελλείψει μονίμου προσωπικού από τον πρώην Δήμο Ιτέας και της  επικείμενης λήξης των δίμηνων συμβάσεων έμπειρου προσωπικού, στελεχώνεται με προσωπικό από τη Κεντρική Δ/νση Κ.Ε.Π και μετακινείται προσωπικό από Άμφισσα και Γαλαξίδι για να παραμείνει ανοικτό επί οκταώρου βάσης καθημερινώς.
                       V.                  Η νεοσύστατη  Δ/νση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδια για τα καθημερινά ζητήματα  ποιότητας ζωής του δημότη, προσπαθεί να οργανώσει, σε συνεργασία με τους κατά τόπο Αντιδημάρχους,  τα θέματα  καθαριότητας  και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Δήμο , όσο το επιτρέπει η ΤΡΑΓΙΚΗ οικονομική συγκυρία και η ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΤΡΑΓΙΚΗ  έλλειψη βοηθητικού προσωπικού που αντιμετωπίζουμε.
Επομένως και το κλιμάκιο-συνεργείο καθαριότητας και συντήρησης της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας αποτελεί σημαντικό μέρος του όλου δημοτικού σχεδιασμού όπου ενισχύεται (όπως από Δεσφίνα ή Άμφισσα) από την κεντρική υπηρεσία, όταν οι δρομολογημένες εργασίες το επιβάλλουν ή ενισχύει (προς Γαλαξίδι, Δελφούς Άμφισσα, Γραβιά) άλλες δημοτικές ενότητες γνωστού όντως ότι ο πρώην Δήμος Ιτέας είχε εργολάβο για όλο το παραλιακό μέτωπο και τους χώρους πρασίνου εσωτερικά.
Προσπαθούμε επίσης στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση ανθρωπίνου δυναμικού, όπου κανείς πλέον δεν περισσεύει και θα υπηρετεί πρωτίστως το δημότη. Ο  πολλά οραματιζόμενος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», ΔΕΝ ΠΛΗΡΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ δυστυχώς ΔΕΝ εισακουστήκαμε για το ακριβώς αντίθετο.
Τώρα βιώνουμε μία από τις πλέον χειρότερες περιόδους για τη χώρα μας, με όλες φυσικά τις συνέπειες να φθάνουν και στο πιο απομακρυσμένο χωρίο.
                      VI.                Επίσης με μεταγενέστερη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα Ν.Π.Δ.Δ και της Ιτέας (ΚΑΠΗ , Ωδείο, , Φιλαρμονική ,Γυμναστήριο, παιδικοί σταθμοί) καταργήθηκαν (ως ξεχωριστές «επιχειρήσεις») και οι ανωτέρω δραστηριότητες εντάχθηκαν εντός των Κεντρικών Υπηρεσιών του Δήμου με εφαρμογή της «αρχής της επικουρικότητας», όπου τα πάντα διευθετούνται τοπικά και κατόπιν ελέγχονται κεντρικά και το προσωπικό των πρώην Ν. Προσώπων εντάχθηκε στο προσωπικό του Δήμου Δελφών. ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΠΗ ΟΥΤΕ ΤΟ ΩΔΕΙΟ, ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΦΥΓΑΝ.
                    VII.                Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι μέχρι σήμερα έχουμε την υποστήριξη των προμηθευτών – συμπολιτών μας και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι’ αυτό, οι οποίοι προμηθεύουν υλικά για να “κρατήσουμε” την ελάχιστη δυνατή καθαριότητα και ευπρεπισμό των κοινόχρηστων χώρων, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα εξόφλησης ακόμη των παλαιών χρεών που εμείς επωμιστήκαμε ν’ αποπληρώσουμε  και που εμείς εισπράττουμε σήμερα καθημερινά την πίεση, αλλά κυρίως την αγωνία τους (βλέποντας τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας).

 Κύριε Διευθυντά,
Είναι βέβαιο ότι θα ήταν προτιμότερο, μέσω της εφημερίδας σας, να στείλετε μηνύματα συνεργασίας συλλογικότητας και εθελοντισμού προς όλους τους συμπολίτες μας, για την αντιμετώπιση των άπειρων προβλημάτων που υπάρχουν αλλά και που έρχονται με μορφή καταιγίδας ∙  η μιζέρια, η κινδυνολογία , το «διαίρει και βασίλευαι» που επιχειρείται από κάποιους, ΔΕΝ Ωφελούν τη πόλη μας, επιφέρουν αντίθετα αποτελέσματα η καλοπροαίρετη κριτική και οι επισημάνσεις είναι καλοδεχούμενες.
            Επίσης θα σας ενημερώσουμε εν ευθέτω χρόνο τι έχει επιτευχθεί από πλευρά μας σ’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, διότι είναι ΑΝΗΘΙΚΟ να γίνεται προσπάθεια ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ της επίλυση έστω κάποιων ελάχιστων άλλα χρόνιων προβλημάτων του Δήμου μας.
            Εμείς είμαστε εδώ για όλους με ανοιχτές τις πόρτες του Δημαρχείου για συνεργασία και προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων της Ενότητας μας, της Τριταίας, της Κίρρας και της Ιτέας.
Η Αντιδήμαρχος Δελφών
Δημοτικής Ενότητας Ιτέας

Λαΐνη- Κολλιαλή Παναγιώτα

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Ο ΑΓΩΝ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ»

Θα ακολουθήσει εντός της ημέρας, απάντηση-σημείωση της Εφημερίδας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κα Λαίνη, πιστεύω ότι η απάντηση σας δεν εκφραζει ότι πραγματικά νιώθετε και σκέπτεστε. Η εντύπωση μου είναι ότι λέτε αυτά που κάποιοι άλλοι θα ήθελαν να ακούσουν.
Ενας εφυής πολιτικός δεν απαντάει κυρίως όταν εχει άδικο

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τι είναι η Λαίνη? Είναι ένα συνηθισμένο πτηνό "πολύ χαμηλών πτήσεων" που ό,τι και να κάνει δεν μπορεί παρά να πάει'από δώ μέχρι κεί' Τέτοιοι άρχοντες μας αρμόζουν!