Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ο «ΑΓΩΝ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ» ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ, να διαπιστώνουμε ότι η κα Αντιδήμαρχος με όσα γράφει στην επιστολή της αυτή, δε φαίνεται να αντιλαμβάνεται το τι βλέπουν και βιώνουν οι συμπολίτες μας. Και δε ρωτάει τουλάχιστον να της πουν «εάν βουλιάζει η Ιτέα ή όχι», ό τ α ν  η  ο ι κ τ ρ ή διοικητική και οικονομική κατάσταση που βιώνει η Πόλη μας (και η ίδια στην επιστολή της αυτή παραδέχεται) δεν αφήνει περιθώρια αμφισβητήσεων.
Βουλιάζει ή δε βουλιάζει η Ιτέα, όταν:
■ Η Δημοτική Ενότητα της Ιτέας και ο Δήμος Δελφών, έχει οφειλές στο προσωπικό, σε τρίτους, υπαλλήλους της – πρώην και μη – που απειλούν με κατάσχεση της περιουσίας της, δε δίνει βεβαιώσεις περί μη οφειλής σε εισφορά και γη στους συμπολίτες μας επειδή δεν έχει βεβαιώσει αυτές νόμιμα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνουν συμβόλαια ακινήτων στην επέκταση του Σχεδίου της Ιτέας,
 ■ Δε γίνονται έργα και οι εργολάβοι για έργα που έκαναν μένουν απλήρωτοι, όταν καταστήματα όπως το «Θάλασσα» που έχει δημοπρατηθεί από καιρό, δε λειτουργούσε και ήταν κλειστό (τελευταία άρχισε η ανακαίνισή του) και όταν – όπως η ίδια ομολογεί – υπάρχει τραγική έλλειψη προσωπικού και πληθώρα προβλημάτων.
Επιπλέον:
1) Υποβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Ιτέας.
2) Καταργήθηκε το Ειρηνοδικείο.
3) Έκλεισε το συγκρότημα του ΟΤΕ.
4) Καταργείται το Δασονομείο.
5) Δεν προχωρούν τα έργα υποδομής στην επέκταση του Σχεδίου Πόλεως.
6) Δεν διανοίγονται βασικοί δρόμοι, ακόμη και στο Σχέδιο του 1927 (οδός Χαρ. Τρικούπη κ.λπ.)
7) Ο «γηρασμένος» βιολογικός καθαρισμός υπολειτουργεί ή δε λειτουργεί και ο υποθαλάσσιος αγωγός είναι διάτρητος σε πολλά σημεία, καθ’ όλον το μήκος του.
8) Δεν αντικαθίσταται το, από αμίαντο σωλήνες, πεπαλαιωμένο δίκτυο υδρεύσεως, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Κάτω απ’ αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες τι είδους ΑΝΑΠΤΥΞΗ περιμένουμε;
Πέραν τούτων. Τα αστικά εισοδήματα από ενοίκια σπιτιών και καταστημάτων μειώθηκαν οριακά! Δεκάδες τα κλειστά εμπορικά καταστήματα... Τα αγροτικά προϊόντα, ελιές και λάδι που αποτελούν το βασικό κορμό της τοπικής οικονομίας, παραμένουν αδιάθετα στις αποθήκες των ελαιοπαραγωγών μας, λόγω των εξευτελιστικών τιμών σε σύγκριση με το μεγάλο κόστος παραγωγής, αφ’ ενός και της απροθυμίας των εμπόρων να τα προωθήσουν στην αγορά  αφ’ ετέρου αφού δεν είναι ανταγωνιστικά (τιμή ελαιών: 0,80 – 1,20 ευρώ το κιλό. Τιμή λαδιού: 1,5 – 2,5 ευρώ το κιλό)! Με την ευκαιρία σημειώνουμε ότι οι πράσινες ελιές, φετινής εσοδείας, μετά από διαλογή, πωλούνται 40 λεπτά το κιλό.
Και το άλλο μεγάλο πρόβλημα: Εκατοντάδες οι άνεργοι νέοι, μεταξύ των οποίων πολλοί με Πανεπιστημιακά πτυχία, που υποφέρουν – όσοι δεν έφυγαν ακόμη – για το εξωτερικό !
Κάτω απ’ αυτές τις δυσμενέστατες συνθήκες που αντιμετωπίζει η Ιτέα, με πιο κριτήριο η κυρία Αντιδήμαρχος δεν προβληματίζεται για το μέλλον της Ιτέας, η οποία, κατ’ αυτήν ΔΕΝ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ, αλλά δέχεται (όπως αναφέρει παραπάνω) ότι «μέσα στο οικονομικό βούλιαγμα που επικρατεί στη χώρα μας», προφανώς δεν συμπεριλαμβάνεται και η Ιτέα, η οποία, φαίνεται, ανήκει σ’ άλλον ... πλανήτη !
ΤΕΛΟΣ, μαθήματα ηθικής τάξεως δεν δεχόμαστε από κανέναν, τόσον ο «ΑΓΩΝ» όσον και οι άνθρωποί του.
Τους «ανήθικους» και «ανέντιμους» η Κυρία Αντιδήμαρχος να τους ψάξει σε άλλους χώρους εκτός ημών. 

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Ο ΑΓΩΝ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ»


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κα Αντιδήμαρχος ή έχει ξεφύγει ή πάντα έτσι ήταν και εμείς(ουκ ολίγοι) την πατήσαμε. Μας ξεγέλασε όμως.. .,μπράβο της αλλά και μπράβο μας. Ομως κυρία Λαίνη, είσαι πολύ πολύ λίγη για να ασχολείσαι με τα κοινά

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα με προσοχή την επιστολή της κ. Αντιδημάρχου και πουθενά δεν είδα ούτε μια τόση δα νύξη για δικές της ευθύνες.
Κατά την προσφιλή της συνήθεια πάντα φταίει κάποιος άλλος. Ποτέ η ίδια, η οποία κάνει "ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την επίλυση προβλημάτων".
Δέστε, μεταξύ άλλων, πως αντιμετώπισε το πρόβλημα του φωτοτυπικού στο σχολείο ή την ανεπίτρεπτη καθυστέρηση πληρωμών σε υπαλλήλους του Δήμου.
Ευτυχώς κυρία μου ο κόσμος αντιλαμβάνεται πια, βάσει ποιού γνώμονα ενεργείτε, και το σημαντικότερο, πόσο εθισμένη είστε στο να λέτε ψέματα.