Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ ΤΟΥ ΕΜΠ

"Η ευθύνη για την πρόληψη ή αποτροπή πράξεων δολιοφθοράς" βαρύνει την κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου. Φόβοι για επεισόδια

Το μπαλάκι στην κυβέρνηση πετάει η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου ενόψει της επετείου της 17ης Νοέμβρη και ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τον φετινό εορτασμό.

Σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ιδρύματος, "για την πρόληψη ή αντιμετώπιση πράξεων δολιοφθοράς, καταστροφών ή βίας από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, η Επιτροπή εορτασμού οφείλει απλώς να συνδράμει στο μέτρο των δυνατοτήτων της, καθώς την ευθύνη φέρει η εκάστοτε κυβέρνηση".Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι η Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα και δεν μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη για τη διάθεση χώρων, των οποίων την αστική ευθύνη προστασίας και φύλαξης φέρουν μέλη της, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους.

Πάντως, οι Συγκλητικοί, που ενημέρωσαν εγγράφως τόσο το υπουργείο Παιδείας, όσο και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και την Εισαγγελία Πρωτοδικών, επισημαίνουν ότι η ομαλή εξέλιξη του επικείμενου εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου εξαρτάται αποκλειστικά από εξωτερικούς, ως προς το Ίδρυμα, παράγοντες.Οι συγκλητικοί επίσης, δηλώνουν ότι δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη όσον αφορά:*Πρόληψη πράξεων δολιοφθοράς, καταστροφών, ή βίας, όπως π.χ. τον έλεγχο των εισερχόμενων στους χώρους του εορτασμού.

*Την αντιμετώπιση πράξεων δολιοφθοράς , καταστροφών ή βίας, από οποιονδήποτε και οπουδήποτε και αν εκδηλωθούν.ΠΗΓΗ: www.news247.gr
1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η διαδηλωση πρεπει να γινει κατα της "οργισμενης" γενιας του πολυτεχνειου που μας εφερε σ αυτο το χαλι. Η χουντα εχασε μονο τη μιση Κυπρο, τουτοι πουλησαν τη μιση Ελλαδα και ολους εμας. Ξυπνατε ρε βοϊδα,που λεει κι ο Γιατρος!