Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!


Με το δάχτυλο στη σκανδάλη κοιμούνται οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής
Τον νόμο και τα όπλα στα χέρια τους παίρνουν οι κάτοικοι της Αττικής προκειμένου να προστατευτούν από τις αδίστακτες συμμορίες ληστών που εισβάλλουν στα σπίτια τους και σπέρνουν τον φόβο και τον θάνατο. Τα αλλεπάλληλα και βίαια χτυπήματα έχουν απλώσει ένα πέπλο τρόμου πάνω από το λεκανοπέδιο. Η μορφή της εγκληματικότητας αλλάζει και πλέον γίνεται πιο σκληρή. Η εμφάνιση της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Σε όλη την Αττική δραστηριοποιούνται πλέον εγκληματικές ομάδες που για να αρπάξουν λίγα χρήματα δεν διστάζουν να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή.
Σχεδόν όλα τα σπίτια της ανατολικής Αττικής έχουν ενισχυμένες περιφράξεις που σε πολλές περιπτώσεις αποτελούνται από χοντρά συρματοπλέγματα που θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ενα από αυτά είναι και το σπίτι του κ. Μανώλη αφού βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από το κέντρο της Κερατέας και σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή που έχει βρεθεί στο στόχαστρο ληστών δεκάδες φορές. Ο ίδιος τονίζει «Ολοι όσοι μένουν εδώ έχουν περιφράξει τα κτήματά τους προκειμένου να αποτρέψουν ανεπιθύμητες επισκέψεις».
Ο 75χρονος Μανώλης δηλώνει στην εφημερίδα «Espresso»: Την τελευταία φορά που ήρθαν να με κλέψουν άρπαξα την καραμπίνα και άρχισα να ρίχνω στο ψαχνό» και πρόσθεσε: « Όταν κατάλαβα ότι κάποιοι προσπαθούσαν να παραβιάσουν το παράθυρο, σκέφτηκα ότι αν έμπαιναν μέσα στο σπίτι τότε κινδύνευε η ζωή της συζύγου μου, αλλά και η δική μου. Έτσι, πήρα το όπλο και βγήκα να τους αντιμετωπίσω. Τελικά, τα σκάγια κατέληξαν στη σιδερένια γκαραζόπορτα αφού οι δράστες είδαν ότι δεν αστειευόμουν και μόλις άρχισα να πυροβολώ, εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού».
Με την καραμπίνα δίπλα στο κρεβάτι και τα σκυλιά έξω από την πόρτα του κοιμάται ο κ. Αποστόλης που έχει πέσει θύμα ληστών και πλέον παίρνει τα μέτρα του. Ο ίδιος δηλώνει πως νιώθει απροστάτευτος μέσα στο ίδιο του το σπίτι, ενώ τονίζει ότι αν χρειαστεί, θα χρησιμοποιήσει το όπλο για να υπερασπιστεί την οικογένειά του.
«Όπως πολλοί κάτοικοι της Λαυρεωτικής, έτσι και εγώ έχω ζήσει την τρομακτική εμπειρία της ένοπλης ληστείας» λέει ο 50χρονος άνδρας και μας δείχνει την κυνηγετική καραμπίνα του. «Οι άγνωστοι που είχαν εισβάλει στο σπίτι μας φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν όπλα. Απείλησαν την ηλικιωμένη μητέρα μου και αφού άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα, εξαφανίστηκαν. Ετσι, αποφάσισα να πάρω τα μέτρα μου και αγόρασα το όπλο. Επιπλέον, πήρα δύο σκυλιά, έβαλα συναγερμό και τοποθέτησα συρματοπλέγματα στην περίφραξη. Πολλές φορές σκέφτομαι ότι αν τύχει και δω έναν άγνωστο μέσα στο σπίτι μου, μπορεί να μη βρω το κουράγιο να πυροβολήσω. Ομως η καραμπίνα με κάνει να νιώθω περισσότερο ασφαλής. Αλλωστε, όλοι οι φίλοι και οι γείτονές μου έχουν πάρει όπλα αλλά και σκυλιά».



Δεν υπάρχουν σχόλια: