Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΕΡΓΙΩΝ-ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΠΕΡΓΟΥΝ


Απεργιακό τσουνάμι αναμένεται να πνίξει την ερχόμενη εβδομάδα τη χώρα, παραλύοντας για ακόμα μια φορά τον δημόσιο τομέα.
Οι αντιδράσεις για τις προωθούμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, την εργασιακή εφεδρεία και τις περικοπές μισθών και συντάξεων κλιμακώνονται καθημερινά και οι εργαζόμενοί κάθε κλάδου δηλώνουν πλέον αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω. Η ΓΣΕΕ αποφάσισε να επεκτείνει την ήδη προγραμματισμένη 24ωρη γενική απεργία, σε 48ωρη την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων για τα μέτρα που εμπεριέχονται στο πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη.
Η απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 19 του μήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 11:00. Η ΟΤΟΕ ανακοίνωσε ότι η έναρξη της 48ωρης απεργίας που είχε αποφασίσει για τις 18 και 19 Οκτωβρίου (Τρίτη και Τετάρτη), μετατίθεται κατά μια ημέρα και θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου (Τετάρτη και Πέμπτη).
Δεκαήμερη απεργία από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου κήρυξε η Ομοσπονδία των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών. Επίσης οι εφοριακοί θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου, ενώ σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου προχωρούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες. Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ. Για τρεις ημέρες θα μείνει χωρίς τρένα η χώρα, καθώς οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τριήμερη απεργία από την Τρίτη έως την Πέμπτη, ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης και τη διατήρηση της επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας του 2011.Χειρόφρενο θα τραβήξουν για 48 ώρες και οι ιδιοκτήτες ταξί την Τρίτη και την Τετάρτη, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας για τρεις μέρες. Η ΠΝΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία από τις 06:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου, έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα, το σωματείο των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την ερχόμενη Τετάρτη, συνεχίζοντας για ένα 24ωρο ακόμα τις κινητοποιήσεις .Σε κινητοποιήσεις προχωρά και η ΟΜΥΛΕ, όπως επίσης και οι Λιμενεργάτες που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτωβρίου. Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για την ερχόμενη εβδομάδα και οι εκπαιδευτικοί, με κορύφωση την 48ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη και Πέμπτη. Μάλιστα υπάρχει εισήγηση για περαιτέρω κλιμάκωση, με επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αμέσως μετά την 48ωρη στις 19-20 του μηνός. Παράλληλα οι δικηγόροι συνεχίζουν την απεργία που ξεκίνησαν στις 13 του μήνα έως και τις 19 Οκτωβρίου. Αποχή από τη διεκπεραίωση υποθέσεων μετά τη λήξη ωραρίου στα δικαστήρια, αποφάσισαν δικαστές και εισαγγελείς, ενώ με τρίωρες καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και οργανισμών θα απαντήσουν στα σχέδια της κυβέρνησης για εφεδρεία οι δικαστικοί υπάλληλοι. Εν τω μεταξύ τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, Κανάλι της Βουλής, Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) αποφάσισαν νέα τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση μέχρι και την Δευτέρα, ενώ θα συμμετάσχουν και στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Τέλος, η δεκαήμερη απεργία που κήρυξαν οι τελωνειακοί υπάλληλοι, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική. Ωστόσο οι τελωνειακοί αναμένεται να αποφασίσουν για νέα κλιμάκωση του αγώνα τους ενάντια στην εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: