Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΟΓΑΚΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΕ ΦΩΚΙΔΑΣ



ΠΡΟΣ

ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΥΣ – ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ της ΦΩΚΙΔΑΣ



ΚΑΛΕΣΜΑ




Του Νικόλαου Γιογάκη

Επιχειρηματία


          

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ – ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ της ΦΩΚΙΔΑΣ

  Η οικονομική κρίση που διέρχεται σήμερα η χώρα μας έχει αποτυπωθεί με χαρακτηριστικό τρόπο, στην κακή ψυχολογία, στην “αμυντική” συμπεριφορά των επιχειρηματιών, αλλά και στην οικονομική εξόντωση των μισθωτών στην Ελλάδα.

  Οι επιπτώσεις της κρίσης στις πολύ μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά και στους μισθωτούς, είναι φανερό πως τους οδηγεί στην οικονομική κατάρρευση. Οι συνέπειες στο εισόδημα και στην απασχόληση είναι τέτοιες που επιφέρουν χτυπήματα, φανερά σήμερα, στον κοινωνικό ιστό και της δική μας τοπικής κοινωνίας. Της κοινωνίας της Φωκίδας.

  Τα λουκέτα στις επιχειρήσεις στην Φωκίδα έφτασαν το 2010 τα 240 και το 2011 έχουν τάση αυξητική, ενώ ταυτόχρονα ο τζίρος όλων σχεδόν των επιχειρήσεων μειώνεται δραματικά.

 Η κατάσταση σε επίπεδο εθνικό δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού και ελπίδας για γρήγορη αντιστροφή του κλίματος.

   Έγκριτοι επιστημονικοί φορείς (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) κάνουν λόγο για πιθανό λουκέτο σε 225.000 μικρές επιχειρήσεις το επόμενο διάστημα, με σοβαρές επιπτώσεις στον τομέα της απασχόλησης.

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα αποτελούν τον βασικό δημιουργό θέσεων εργασίας, συγκεντρώνοντας πάνω από το 55% της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

   Μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι φανερό πως η απόφαση να δραστηριοποιηθεί ο καθένας μας, είναι επιβεβλημένη.

Η προσπάθεια πρέπει να είναι ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ και γι αυτό πρέπει να την αντιμετωπίσουμε δυναμικά μέσω του οργάνου που μας ενώνει, δηλαδή του Επιμελητηρίου μας.                     

Πήρα λοιπόν την απόφαση, με τη σύμφωνη γνώμη πολλών φίλων επαγγελματιών και μέσα από συλλογικές διαδικασίες, να λάβω μέρος στις προσεχείς  εκλογές του Επιμελητηρίου Φωκίδας  ως επικεφαλής συνδυασμού, πιστεύοντας ότι μπορώ να βοηθήσω και να συμβάλλω ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης.

  Ο Νομός μας αξίζει μια πολύ καλύτερη τύχη. Οφείλουμε να τον οδηγήσουμε στην θέση ανάπτυξης που του ανήκει.

             Το Επιμελητήριο είναι το μόνο θεσμικό  όργανο των επαγγελματιών που μπορεί να παρέμβει να αγωνιστεί και να βοηθήσει ουσιαστικά τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του τόπου μας.

Αυτή την στιγμή το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ πρέπει:

Να Οικοδομήσει Σχέσεις Εμπιστοσύνης και Αλληλεγγύης

Να Διοικηθεί με Σύνεση

Να Απεγκλωβιστεί από Προσωπικές τακτικές που δεν ταιριάζουν σε συλλογικά όργανα

Να έχει ξεκάθαρη Σκέψη, Αντίληψη της κατάστασης, Όραμα

Να προβάλλει την Προοπτική και την Εναλλακτική πρόταση στις δυσκολίες

Να στηρίξει τον Επαγγελματία και την Επιχειρηματικότητα με πρόταση διεξόδου από την κρίση, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας νέο αναπτυξιακό πρότυπο για την περιοχή μας, που θα έχει επίκεντρο τις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις. 

Η μέχρι σήμερα επαγγελματική μου δραστηριότητα μου επιτρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και Αλληλεγγύης και με τη δική σας συμμετοχή θα φέρουμε αποτελέσματα για την προάσπιση των επιχειρήσεών μας, η επιβίωση των οποίων θα εξασφαλίσει όχι μόνον την επιβίωση των οικογενειών μας, αλλά  θα μειώσει την ανεργία και γενικότερα θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του χαρισματικού Νομού μας..

Μεμονωμένα ο καθένας μας δεν μπορεί να φέρει κανένα αποτέλεσμα.

 Ήρθε η στιγμή να κάνουμε την προσπάθεια όλοι μαζί, για την ανάσχεση και την αντιστροφή του δυσμενούς κλίματος και της οικονομικής κατάστασης συνολικότερα, στηριζόμενοι πρώτα από όλα στη συλλογικότητα και κυρίως στις δικές μας δυνάμεις.

Με εκτίμηση

Γιογάκης Νικόλαος


Ιτέα 25-6-2011



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Νίκο! Επιτέλους

Ανώνυμος είπε...

k .papauanash den ua ginh to xatirisas.to jerame oti ton proorizete gia tin uesoyla .ITEA DEN JEXNO..

Καρτερία είπε...

Θα επαναλάβουμε ότι σχόλια που θίγουν πρόσωπα δεν θα δημοσιεύονται.