Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΦΩΚΙΔΑ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΝ ΕΧΟΥΜΕ. ΜΕΛΛΟΝ;


Ξεφυλλίζοντας ανακαλύπτουμε αλήθειες. Το διαβάσαμε σας το μεταφέρουμε.                           

                           





Χαμένες ευκαιρίες…



Συμπληρώσαμε τριάντα δύο χρόνια παρουσίας σε μια διαδρομή εκατόν δέκα χρόνων της Εφημερίδος ΄΄ΦΩΚΙΣ΄΄. Πρασπαθήσαμε όλο αυτό το διάστημα να φανούμε αντάξιοι των προκατόχων μας.

Όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε καλοπροαίρετα και έντιμα να στηρίξουμε πρόσωπα και σχήματα, που κατά την γνώμη μας ή την τότε κρίση μας, θα βοηθούσαν αυτό τον ευλογημένο τόπο. Κάνοντας τον απολογισμό των λόγων και των έργων όλων αυτών των χρόνων που μας διοίκησαν νιώθουμε απογοητευμένοι και θεσμικά (με το ρόλο του τύπου) ΄΄αποτυχημένοι΄΄.

Αποτύχαμε να κυριαρχήσουν οι δυνάμεις της χρηστής διοίκησης και της εντιμότητας, αποτύχαμε να μας διοικούν πρόσωπα που θα λειτουργούσαν προς όφελος του Δημοσίου συμφέροντος, αποτύχαμε να εμφυσήσουμε και να εδραιώσουμε μια κοινωνία ενεργών πολιτών και όχι ιδιοτελών πολιτών, αποτύχαμε, αποτύχαμε…

Τα χρόνια πέρασαν και φυσικά οι ευκαιρίες ανάτασης και ανάπτυξης της περιοχής μας χάθηκαν χωρίς ποτέ και κανένας να απολογηθεί ή εάν προέκυπτε να τιμωρηθεί. Όλων των ειδών τα προγράμματα της Ε.Ο.Κ. και της Ε.Ε. πέρασαν από την Χώρα μας και το Νομό μας (ΝΤΕΛΟΡ, ΚΠΣ και τώρα το ΕΣΠΑ) χωρίς την ουσιαστική αξιοποίηση τους.

Προγράμματα, προγραμματισμοί, μελέτες, αναθέσεις, επιτροπές, ελεγκτικές αρχές, πάζλ υπηρεσιών, καταγράψαμε κατά κόρο όλα αυτά τα χρόνια με αποτέλεσμα κοντά στο μηδέν.

Τρισεκατομμύρια δραχμές και δισεκατομμύρια ευρώ κατέκλυσαν τον τόπο μας που χάθηκαν στην χοάνη των υπερτιμολογημένων και κακοφτιαγμένων έργων.

Το σλόγκαν που θα κατέγραφε τους ευνοημένους της εποχής, τους διαπλεκόμενους όλων των αποχρώσεων και όλων των κατηγοριών είναι ΄΄ζήσαμε και πλουτίσαμε, εμείς καλά κι αυτοί ακόμα καλύτερα΄΄!

Σε αντιστοιχία καταστροφής (εάν υπάρχει αντιστοιχία) οι χαμένες ευκαιρίες της Χώρας και της Φωκίδας ξεπερνούν σε κόστος (οικονομικό, κοινωνικό, πολιτισμικό) τις Χαμένες Πατρίδες, γιατί υποθηκεύεται ακόμη πιο πολύ το μέλλον των παιδιών μας και των εγγονών μας.  





ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΚΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: