Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Παρουσία της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών κα Ελένης Γλύκατζη Αλβελέρ, του Διευθυντή κ. Χριστόδουλου Γιαλουρίδη και των κκ. Μαρίας Πελεκίδου και Αναστασίας Δρανδάκης, δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, 2 Ιουνίου 2011 συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του Κέντρου στην Πλάκα, προκειμένου να παρουσιαστεί το Θερινό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για το 2011.!


Όλα τα φώτα στρέφονται πρωτίστως στα εγκαίνια της Έκθεσης «ΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ» που οργανώνει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών & Μουσείο Μπενάκη. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 28 Ιουνίου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινοπόλεως και Νέας Ρώμης κκ. Βαρθολομαίο και θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουλίου 2011. Η έκθεση περιλαμβάνει θρησκευτική ζωγραφική και λειτουργικά σκεύη ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, οι τοπικές λατρείες και τα προσκυνήματα των Ελλήνων, από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα, πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά. Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώνει και το Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ» που θα διεξαχθεί στους Δελφούς από 8 έως 10 Ιουλίου 2011.


πηγή:


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι Εβραιο μασόνοι μαζεύονται στους Δελφους του αιώνιoυ φωτός για να επιβάλλουν τον σκοταδισμό τους. Καμία άλλη θρησκεία δεν λεηλάτησε τόσο βάναυσα τον πολιτισμό όσο το ιερατείο που περιτοίχισε το Χριστιανικό δόγμα. Και τώρα που βλέπω τα μασονικά τους μούτρα να προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπάρχει Ελληοχριστιανικός πολιτισμός, με πιάνει αηδία. Είναι όλοι ανθέλληνες και επικίνδυνοι. Και αυτοί ευθύνονται που ο τόπος "πωλείται" σε τιμή ευκαιρίας.
Ξέρετε ποιά είναι η σχέση μας με τον νονό ; Στα πρώτα χρόνια που επιβλήθηκε ο Χριστιανισμός στην Ελλάδα, οι αρχαίοι δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τους θεούς τους
και κρυφά μέσα στο σπίτι τους εκτελούσαν σπονδές και διατηρούσαν πολλά από τα έθιμά τους ( καμία σχέση με ανθρωποθυσίες είναι μύθος για να δικαιολογήσει το ιερατείο τις σφαγές που διέπραξε εις βάρος των Εθνικών). Ο Νονός λοιπόν ήταν απεσταλμένος του ιερατείου που θρονιαζόταν στο σπίτι του καημενου του Έλληνα και παρακολουθούσε για τυχόν ύποπτες "ειδωλολατρικές " κινησεις...σας μιλάω για καρκίνωμα. Πάλι καλά που κρατηθηκαμε έθνος μετά από τόσες προσπάθειες αφελληνισμού οι οποίες και εξακολουθούν να υφίστανται. P.S.