Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ;

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ: Άφησαν το Πολεμικό Ναυτικό χωρίς καύσιμα!Στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, στη χώρα όπου έχει απωλέσει την μεγαλύτερη ιστορική της κληρονομιά, την αίσθηση του μέτρου, συνέβη και αυτό: Το Ελεγκτικό Συνέδριο, από το οποίο περνούν υποχρεωτικά από το 2005 όλες οι προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, αρνείται να εγκρίνει την αγορά πετρελαίου αξίας 10 εκατ. ευρώ για το Π.Ν. από τα ΕΛΠΕ που είναι εδώ και δεκαετίες ο αποκλειστικός πωλητής καυσίμων στις Ε.Δ., γιατί δεν γνωρίζει την ... μετοχική σύνθεση της εταιρείας!

"Καψόνι" στον όμιλο Λάτση που αθόρυβα ανέλαβε τον έλεγχο των ΕΛΠΕ και ελέγχει την εταιρεία κάτω από την μύτη του δημοσίου; Μπορεί.

Αλλά το Πολεμικό Ναυτικό τι φταίει, η ασφάλεια της χώρας τι φταίει για να υφίσταται τέτοια απαξίωση;

Γιατί, στρατηγικά αποθέματα, απλώς δεν υπάρχουν. Έχουν αναλωθεί. Και δεν είναι λίγες οι φορές που τα σκάφη του Π.Ν. επιστρέφουν από ασκήσεις και οι δεξαμενές καυσίμων στις βάσεις τους παραμένουν άδειες επί αρκετές ημέρες.

Είναι δυνατόν να ζητείται από το Π.Ν. η μετοχική σύνθεση των ΕΛΠΕ για να εγκρίνει το Ελεγκτικό την αγορά πετρελαίου για τα πλοία που μένουν δεμένα στο ναύσταθμο;

Παίζουμε τις κουμπάρες; Αν θεωρούν ότι δεν είναι πλέον κρατικά τα ΕΛΠΕ και πρέπει να πάνε σε διαγωνισμό (γιατί κάτι τέτοιο δείχνει η γραφειοκρατική μεθοδολογία) ας το πουν και ας προχωρήσουν άμεσα σε διαγωνισμό εντός ημερών. Όχι να αφήνουν στο Στόλο χωρίς καύσιμα και τα πολεμικά μας δεμένα στο λιμάνι και τα τουρκικά σκάφη να αλωνίζουν στο ανατολικό Αιγαίο (ας μην αναφερθούμε σε τραγικές περιπτώσεις που έχουν συμβεί και απλά θα ρίξουν το ηθικό όλων...)!

Η εμπλοκή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχει προκαλέσει τα τελευταία έξι χρόνια τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Ε.Δ..

Υποθέσεις ανταλλακτικών καθυστερούν πέντε-έξι ή και περισσότερους μήνες. Άλλες προμήθειες πηγαινοέρχονται από το Ελεγκτικό στα Επιτελεία με άλλοθι την διαφάνεια και τελικό αποτέλεσμα τραγικό σε ότι αφορά την ανάλωση χρόνου, χρήματος και κυρίως της επιχειρησιακής ικανότητας των Ε.Δ.

Μπορεί κάποιους - τους πολιτικούς - να τους διευκολύνει η διαδικασία, γιατί αδιαφορούν παντελώς για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ε.Δ. Αλλά όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης θα σφυρίζουν αδιάφορα και θα ρίχνουν το ανάθεμα στις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί ήταν ... ανέτοιμες! Αυτά να τα θυμηθούμε την ώρα της απόδοσης των ευθυνών...

ΠΗΓΗ: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καταρρεουν τα παντα