Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ. ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ

Σε νέα κινητοποίηση θα προβούν οι κάτοικοι της Ιτέας και της ευρύτερης περιοχής για την υγεία στη Φωκίδα, την Τέταρτη 29 ΙΟΥΝΙΟΥ. Η συγκέντρωση των κατοίκων θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 μμ στο Κέντρο Υγείας στην Ιτέα. Η στάση των ιθυνόντων  δεν εφησυχάζει  τους κατοίκους, αντίθετα   παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων για την αναβάθμιση της υγείας στη Φωκίδα,  τα όσα συμβαίνουν στην πράξη τους ανησυχούν και τους προβληματίζουν.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Η «Επιτροπή κατοίκων Ιτέας και ευρύτερης περιοχής» παραβρέθηκε στο Δ.Σ. του Δήμου Δελφών όπου έθεσε τους προβληματισμούς της για το μέλλον των μονάδων Υγείας της Περιοχής μας.
   Μετά τις διαβεβαιώσεις που επίσημα δόθηκαν ότι το Κέντρο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση επί 7 ημέρες την εβδομάδα και ότι δεν θα μετακινηθεί κανείς εργαζόμενος, δηλώνει ικανοποιημένη από τα λεγόμενα του Διοικητή και της βουλευτού.
  Επειδή όμως και με τις σχολικές μονάδες είχαμε ζήσει κάτι ανάλογο όπου μετά τις διαβεβαιώσεις έγιναν οι συγχωνεύσεις, η επιτροπή κατοίκων αποφάσισε κατόπιν ωρίμου σκέψεως και μετά από μια προσεκτική δεύτερη ανάγνωση των ανακοινώσεων του υφυπουργού Υγείας, να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις του αυτονόητου.
    Ως εκ τούτου,  ζητάμε:
1.  Να επιστρέψει στο Κ. Υ.  Ιτέας η Ιατρός που έχει αποσπασθεί από  Κ.Υ.  Ιτέας  στο Νοσοκομείου  Άμφισσας.
 2. Να μην μετακινηθεί κανένας εργαζόμενος του Κέντρου Υγείας Ιτέας ούτε εργαζόμενος του ΕΚΑΒ όπως πρότεινε το σύνολο του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ στο Δ. Σ.
  3. Να μην μετακινηθεί κανένας εργαζόμενος ούτε οι εργαζόμενοι στους οποίους αναφέρθηκαν εκπρόσωποι του Σωματείου των εργαζομένων Νοσοκομείου Άμφισσας.
  4. Να καθιερωθεί μονάδα αιμοληψίας για αιματολογικές εξετάσεις και ακτινολογικό τμήμα όπως λειτούργησε κατά το παρελθόν, αφού ήδη υπάρχει το νοσηλευτικό προσωπικό.
  5. Να δοθεί το ιατρικό υλικό για ΤΕΣΤ ΠΑΠ και μαστολογική εξέταση δεδομένου ότι υπάρχει ήδη το κατάλληλο προσωπικό στο ΚΥ Ιτέας.
   6. Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις βραχείας νοσηλείας  συγκεκριμένων ομάδων ασθενών ( πχ. Υπερτασικών, διαβητικών κλπ) δεδομένου ότι υπάρχουν και οι κλίνες και το προσωπικό.

  Ενημερώνουμε τους ιθύνοντες ότι η Ιτέα είναι χαρακτηρισμένη ως Πύλη Εισόδου και ως εκ τούτου είναι  υποχρεωτική η  ύπαρξη και λειτουργία Πρωτοβάθμιας μονάδας Υγείας, αφού κυρίως  κατά τους θερινούς μήνες ο όγκος των επισκεπτών και των τουριστών πολλαπλασιάζεται και στην Ιτέα, και στο Γαλαξείδι και στα παράλια και στην Δεσφίνα, περιοχές που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Ιτέας.
  Για όλους τους παραπάνω λόγους την Τετάρτη το απόγευμα στις 8.30 σας καλούμε όλους σε ειρηνική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Ιτέας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 8.30μμ

Η υγεία μας αφορά όλους


Επιτροπή κατοίκων Ιτέας και ευρύτερης περιοχής

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι στο Κέντρο Υγείας Ιτέας την Τετάρτη. Φέρτε και κεράκια όποιος μπορέί, πιθανό να έχει διακοπή ρεύματος

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ. ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι οι κυβερνητικές ομάδες της περιοχής περιδιάβηκαν δρόμους και δρομάκια και υπόσχονται ότι δεν πρόκειται να κλείσει το Κέντρο Υγείας της Ιτιάς. Αν δεν είχε γίνει τέτοια κινητοποίηση όμως θα έκλεινε στα σίγουρα. Ρωτήστε τη βουλευτή

Ανώνυμος είπε...

Σας διαβεβαιώνω ότι παρόλο που κατοικώ με την οικογένειά μoυ στο Χρισσό θα είμαι παρών μαζί με τον έφηβο γιό μου για να στηρίξω την ασπίδα που δημιουργούν όλοι οι ευσυνείδητοι πολίτες απέναντι στην απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και συναινούν στην υποβάθμιση της περιοχής.Δεν μπορώ να ξεχάσω πόσες φορές εξυπηρετήθηκα από το ΚΥ Ιτέας σε επείγουσες περιπτώσεις που χρειάστηκε κάποιο μέλος της οικογένειάς μου.
Ραντεβού την Τετάρτη.
P.S

Ανώνυμος είπε...

Εσύ φίλε από το Χρισσό εξυπηρετήθηκες στα Κ.Υ Ιτέας. Εμείς από τους Δελφούς να δεις πόσες φορές εξυπηρετηθήκαμε . Οι μάγειρές στα ξενοδοχεία που κόβονται από τα κοφτερά μαχαίρια ή οι γυναίκες στις κουζίνες που καίγονται να δεις πόσες φορές εξυπηρετήθηκαν...και χώρια οι τουρίστες...Πάντως...
και Δελφιώτες θα είναι έξω από το Κ.Υ την Τετάρτη.