Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Δίκη για Ζακ Κωστόπουλο / Στις 10 Ιουλίου η απόφαση του Εφετείου – Η αντίδραση της μητέρας του

Χωρίς ετυμηγορία ολοκληρώθηκε την Τρίτη η ακροαματική διαδικασία των δύο κατηγορουμένων στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, με το δικαστήριο να διακόπτει για τις 10η Ιουλίου, όποτε και θα εκφωνηθεί η ετυμηγορία τακτικών δικαστών και ενόρκων.




Η ανακοίνωση της προέδρου ότι το δικαστήριο δεν έχει δυνατότητα να ανακοινώσει την απόφαση του εντός του Ιουνίου, δίνοντας δικάσιμο για τις 10 Ιουλίου, προκάλεσε αντιδράσεις.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν κάποιοι από το κοινό άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, ενώ οι αστυνομικοί έλαβαν μέτρα για την ασφαλή έξοδο από την αίθουσα των κατηγορουμένων.


Οργισμένα αντέδρασε η μητέρα Ζακ λέγοντας «μας κοροϊδεύετε, δεν αντέχουμε άλλο», ενώ φυγαδεύτηκαν οι δυο κατηγορούμενοι εν μέσω συνθημάτων από συγκεντρωμένους αλληλέγγυους.


Η σημερινή ακροαματική διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε όπως προβλεπόταν καθότι ο συνήγορος υπεράσπισης Γ. Γλύκας χρειάστηκε περισσότερες από 6 ώρες για να αναπτύξει τα επιχειρήματα του. Την αγόρευση του τελευταίου εκ των δικηγόρων υπεράσπισης, αγόρευση που έριξε την αυλαία της ακροαματικής διαδικασίας, παρακολουθούσαν συγγενείς και φίλοι του 33χρονου ακτιβιστή και δεκάδες πολίτες που στέκονται στο πλευρό της οικογένειας.

Οι δύο επιχειρηματίες έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 10 ετών ο καθένας για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας Έδρας του ΜΟΕ έχει ζητήσει να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι, όπως και πρωτόδικα, επικαλούμενος μεταξύ άλλων και το βιντεοληπτικό υλικό όπου οι δύο επιχειρηματίες φαίνονται να χτυπούν σφοδρά τον Κωστόπουλο λίγο πριν ξεψυχήσει στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: