Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Απ' την «ΧΑΡΜΑΙΝΑ» ξεκινάει το 6ο Φεστιβάλ ΔΕΛΦΩΝ « Το Λάλον Ύδωρ»

Με δύο Ορχήστρες ξεκινάει το 6ο Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ”



Τετάρτη 26 Ιουνίου, ώρα 21:15

ΑΜΦΙΣΣΑ, Συνοικία της Χάρμαινας

ANIMA MEA

MΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Μουσική Διεύθυνση: Γιάννης Αναγνωστόπουλος

Η ορχήστρα ποικίλης μουσικής "Anima Mea" και η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα που θα ταξιδέψει και θα συγκινήσει κάθε ακροατή. Οι μαθητές θα παρουσιάσουν έργα εμπνευσμένα από την αγάπη, τον έρωτα και την ψυχή, προσφέροντας μια μαγευτική μουσική εμπειρία.

Στην Ορχήστρα συμπράττουν οι καθηγητές: Παναγιώτης Καραγκούνης (τραγούδι), Αθανασίου Γιάννης (Ηλ. Μπάσσο), Γιαβρής Σταύρος (Λαούτο), Κασσάρας Μιλτιάδης (Τσέλο), Ντόνα Μαρία (Παραδοσιακό Βιολί), Πάλλας Θωμάς (κλ. Κιθάρα), Σαμαρά Ειρήνη (Τρομπέτα), Σισσαμπέρης Γιάννης (Μπουζούκι), Στεργιάνης Δημοσθένης  (Κλαρίνο), Τσάνος Κωνσταντίνος (Α Βιολί), Τσικέλης Γιάννης (Ακορντεόν), Αλίκη Λάτσιου (κρουστά), Διδασκαλία Χορωδίας: Κράλης Απόστολος, Μαυροπούλη Ειρήνη, Διδασκαλία ορχήστρας – Ενορχηστρώσεις- Καλλιτεχνική Επιμέλεια - Διεύθυνση: Αναγνωστόπουλος Γιάννης.

Η Ορχήστρα ποικίλης Μουσικής και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας δημιουργήθηκαν τον Οκτώβριο του 2023. Τόσο η Ορχήστρα, όσο και η χορωδία αποτελούν προϊόν συλλογικής προσπάθειας και συνεργασίας των εκπαιδευτικών, μουσικών ειδικοτήτων και θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής, που διδάσκονται στο σχολείο μας. Η ορχήστρα αποτελείται από 32 μουσικούς (22 μαθητές όλων των τάξεων, και 10 καθηγητές) και η χορωδία από 24 μαθήτριες όλων των τάξεων. 

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα:

Η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου Χριστίνα Πουλή, ανοίγει τη συναυλία  με ένα εξαιρετικό σόλο κλασικής κιθάρας (Grand Overture, Op. 61. Mauro Giuliani), ακολουθεί το τρίο κλασικής Κιθάρας που θα παρουσιάσει τρία έργα των Angel Villoldo: El Choclo, Dieter Kreibler: Bossa Nova και Dieter Kreider: Latin Groove. Τη διδασκαλία και την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Θωμάς Πάλλας, καθηγητής κλασικής κιθάρας και Υποδιευθυντής του Σχολείου μας.

 Το σύνολο εγχόρδων Ensemble” που στοχεύει στη γνωριμία με την ευρωπαϊκή μουσική, την ανάπτυξη μουσικών δεξιοτήτων και την καλλιέργεια στους μαθητές και τις μαθήτριες πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών μέσα από την ομαδικότητα, τη συνεργασία και τον συντονισμό για την επίτευξη μουσικών στόχων, θα παρουσιάσει έργα των A. Vivaldi, Y. Tiersen και Μ. Χατζιδάκι. Την καλλιτεχνική διεύθυνση επιμελείται ο καθηγητής βιολιού, Τσάνος Κωνσταντίνος.

Θα ακουστούν Έλληνες και ξένοι συνθέτες : Μ.Χατδιδάκις “Ελένη”, Θ. Μικρούτσικος “Μάτια μου η Ελλάδα”,”Μείνε ακόμα λίγο”, Σ. Ξαρχάκος “Να με θυμάσαι”, Β. Τσιτσάνης “Μπαξέ Τσιφλίκι”, αλλά και Jose Maria CanoHijio De La Luna”, Astor PiazzollaLibertango”, MadredeusPastor”. 

Η παραδοσιακή μας μουσική θα εκφραστεί με μια ‘’νότα’’ παραδοσιακών ερωτικών τραγουδιών: “Καίγομαι και σιγολιώνω” , σόλο κλαρίνο Δημοσθένης Στεργιάννης- λαούτο Σταύρος Γιαβρής, “Μάτια σαν και τα δικά σου”, σόλο βιολί Μαρία Ντόνα- λαούτο  Σταύρος Γιαβρής, “Τζιβαέρι”, με την εξαιρετική ερμηνεία του καθηγητή ταμπουρά Παναγιώτη Καραγκούνη. 

Δυναμικό παρόν θα δώσει και το σύνολο κρουστών του σχολείου μας. Με την καθοδήγηση και διδασκαλία της καθηγήτριας παραδοσιακών κρουστών,  Αλίκης Λιάτσου, θα προσφέρουν μία εκρηκτική μουσική στιγμή.

Τη διδασκαλία της χορωδίας επιμελήθηκαν  οι  Απόστολος Κράλλης και  Ειρήνη Μαυροπούλη. Η επιμέλεια των κειμένων έγινε από τη φιλόλογο Χρυσαφούλα Μαρδάκη.


Σάββατο 29 Ιουνίου, ώρα 21:15

ΔΕΛΦΟΙ, Θέατρο Φρύνιχος

MOZART, TCHAIKOVSKY, SKALKOTAS

Στον Ομφαλό της Γης

ATHENS PHILARMONIA ORCHESTRA 

Διεύθυνση Ορχήστρας: Νίκος Μαλιάρας

 Προπώληση:

https://www.ticketservices.gr/event/philarmonia-orchestra-festival-delfon-2024/?lang=el

Το πιο δημοφιλές έργο του Μότσαρτ, η Μικρή Νυχτερινή Μουσική, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 29 Ιουνίου μέσα στο δελφικό τοπίο, στη γη του Θεού της Αρμονίας και του Φωτός Απόλλωνα, στο θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς από τη ATHENS PHILARMONIA ORCHESTRA στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Δελφών  «Το Λάλον Ύδωρ».


ATHENS PHILARMONIA ORCHESTRA η οποία αποτελείται από κορυφαίους μουσικούς και χαρακτηρίζεται για τις μοναδικές εκτελέσεις της, παρουσιάζει τρία έργα από τα πιο δημοφιλή κι αγαπημένα του κλασικού ρεπερτορίου τριών μεγάλων συνθετών: W. A. Mozart, P. I. Tchaikovsky και Ν. Σκαλκώτα. Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει την πασίγνωστη Μικρή Νυχτερινή Μουσική του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, τη λυρική Σερενάτα για έγχορδα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, πέντε από τους πιο δημοφιλείς  Ελληνικούς Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, ενώ θα ερμηνεύσει ακόμα ένα έργο Έλληνα συνθέτη, την όμορφη Σερενάτα του Δημήτρη Λιάλιου, υλοποιώντας έτσι το όραμα της ορχήστρας για την ανάδειξη της ελληνικής κλασικής μουσικής. Το σμίξιμο των ακουσμάτων αυτών, των αριστουργηματικών κομματιών ορχηστρικής μουσικής υπό τη διεύθυνση του Νίκου Μαλιάρα, με την ενέργεια και την ομορφιά του δελφικού τοπίου, θα αποτελέσει μία μοναδική εμπειρία στο αμφιθέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς.




Πρόγραμμα:

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Μικρή Νυκτερινή μουσική, σε Σολ μείζονα, KV 525

Δημήτριος Λιάλιος, Σερενάτα για έγχορδα

Νίκος Σκαλκώτας, 5 Ελληνικοί Χοροί για έγχορδα

Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ, Σερενάτα για έγχορδα σε Ντο μείζονα, op. 48


Δεν υπάρχουν σχόλια: