Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

''Ο Δήμος Δελφών δε θα ανοίξει «τον ασκό του Αιόλου»''





untitled

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑ, 14.6.2024    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Πλατεία Κεχαγιά 

ΤΚ 33100, Άμφισσα

e-mail: grafeiotypou@delphi.gov.gr


     Α.Δ.Τ.: 128/2024



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Δελφών δε θα ανοίξει «τον ασκό του Αιόλου» που επιθυμεί η παράταξη του κ. Αναγνωστόπουλου


Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της παράταξης «Ανανεωτική δύναμη», του κ. Λουκά Αναγνωστόπουλου, σχετικά με την πρόσφατη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, για την άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης ακινήτου στον οικισμό του Γαλαξιδίου, ο Δήμος Δελφών καταθέτει ως στοιχεία προβληματισμού των συντακτών της ανακοίνωσης, αλλά και προς γνώση των δημοτών τα εξής: 

Η ευκολία με την οποία κατατίθεται η πρόταση, ο Δήμος να προχωρήσει στην αποζημίωση των εν λόγω ιδιοκτητών, αντιλαμβάνεστε πως ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου», για τις δεκάδες παρόμοιες περιπτώσεις που υπάρχουν σε όλο το Δήμο, αλλά πολύ περισσότερο για εκείνες που μοιραία θα ακολουθήσουν στις γειτνιάζουσες ιδιοκτησίες; 

Αντιλαμβάνεστε ότι η πλήρης διάνοιξη του συγκεκριμένου δρόμου, απαιτεί και τις αποζημιώσεις των υπολοίπων ιδιοκτητών; 

Από ποιους πόρους, κατά την άποψή σας, ο Δήμος Δελφών μπορεί να προχωρήσει σε αυτές; 

Επειδή την απάντηση τη γνωρίζετε, ότι ο Δήμος δηλαδή αδυνατεί οικονομικά να ανταποκριθεί στα δεκάδες αντίστοιχα αιτήματα, το κόστος των οποίων ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (τουλάχιστον), τι θα σήμαινε για το κύρος του ίδιου του Δήμου απέναντι στους δημότες του; Με ποιο επιχείρημα κατ’ εσάς θα πρέπει να σταθούμε απέναντι στους ιδιοκτήτες όμορων οικοπέδων, όπου οι ιδιοκτησίες τους έχουν δεσμευτεί για τον ίδιο σκοπό, λέγοντάς τους ότι «αδυνατούμε να αποζημιώσουμε εσάς, αλλά αντιθέτως για κάποιους άλλους συμπολίτες σας τα καταφέραμε»; Γιατί λοιπόν μας καλείτε να μεροληπτήσουμε υπέρ αυτών; 

Ως γνωστόν, η αποζημίωση των ιδιοκτητών ακινήτων τα οποία είναι δεσμευμένα, αποτελεί έναν από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης εδώ και δεκαετίες και ο λόγος δεν είναι άλλος από τη μη ύπαρξη των πόρων που απαιτούνται. Οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι πολιτική βούληση του Δήμου Δελφών είναι να δρομολογεί τέτοιου είδους ζητήματα όταν υπάρχει η δυνατότητα ολοκληρωμένης παρέμβασης ανά τόπο, κατόπιν αξιολόγησης των προτεραιοτήτων, προς αποφυγή κάθε ένδειξης εύνοιας πολιτών έναντι άλλων. 

Επί των υπολοίπων που τίθενται στην ανακοίνωση, περί του κτηματολογίου της περιοχής του Γαλαξιδίου κ.α. σας παραπέμπουμε στις επαρκείς απαντήσεις που δόθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Καταλήγοντας σημειώνεται ότι, η Δημοτική Αρχή καλεί τη μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου να επιδείξει τη σοβαρότητα που απαιτείται όταν μιλάμε για θέματα που επηρεάζουν άμεσα τα οικονομικά του Δήμου, αποφεύγοντας τις «εύηχες κορώνες του λαϊκισμού». Επίσης τονίζεται ότι ο Δήμος προσεγγίζει το σύνολο των θεμάτων που άπτονται της προόδου των πόλεων και των οικισμών μας με την δέουσα σοβαρότητα, δείγμα της οποίας είναι η μελέτη για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Γαλαξιδίου, για την οποία ενημερώσαμε σχετικά χθες, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, και την οποία, προς γνώση των δημοτών, δεν ψήφισε ο Σύμβουλος της παράταξης του κ. Αναγνωστόπουλου στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: