Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας: Παντρεύεται τον κοινό θνητό αγαπημένο της και χάνει οριστικά τον τίτλο της.

 



Μετά από τριετή αναβολή, η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας αποφάσισε να προχωρήσει σε γάμο με τον αγαπημένο της Κέι Κομούρο.

Παρά την εχθρότητα των Ιαπώνων και τις αντίρρησεις γι' αυτή τη σχέση, η πριγκίπισσα Μάκο θα ντυθεί νύφη στο πλευρό του μέσα στο 2021.

Το ζευγάρι ήταν προγραμματισμένο να παντρευτεί αρχικά στις 4 Νοεμβρίου του 2018. Ωστόσο, ο γάμος ματαιώθηκε μετά από τις αντιδράσεις των πολιτών, αναφορικά με το οικονομικό παρελθόν της μητέρας του γαμπρού στο οποίο εμπλέκεται και ο ίδιος.

Πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας: Παντρεύεται τον κοινό θνητό αγαπημένο της και χάνει οριστικά τον τίτλο της

Καμία επίσημη τελετή

Κυβερνητική πηγή που επικαλούνται στους Japan Times, ανέφερε ότι με πρόσχημα την πανδημία, η ανιψιά του αυτοκράτορα Ναρουχίτο και η κόρη του αδερφού του, πρίγκιπα Ακισίνο, θα παντρευτεί τον αγαπημένο της σε μια απλή τελετή και δεν θα γίνει βασιλικός γάμος σύμφωνα με το παραδοσιακό τελετουργικό της αυτοκρατορικής οικογένειας.

Μάλιστα, αυτός θα είναι ο πρώτος γάμος που θα πραγματοποιηθεί χωρίς το τελετουργικό, από τη μεταπολεμική περίοδο.

Princess Mako

Η πριγκίπισσα θα απαρνηθεί τον τίτλο της και το... εκατομμύριο

Το πρωτόκολλο προβλέπει ότι η πριγκίπισσα θα χάσει τον τίτλο της και ό,τι συνεπάγεται από αυτόν, μετά την ένωσή της με έναν απλό θνητό.

Σύμφωνα με το Imperial House Act του 1947, η πριγκίπισσα Μάκο θα αποκλειστεί αυτόματα από την ιαπωνική αυτοκρατορική οικογένεια.

Ωστόσο, υπάρχει μια νομοθετική διάταξη σχετικά με το γάμο που προβλέπει ότι η πριγκίπισσα έχει το δικαίωμα να λάβει ένα εφάπαξ ποσό από το κράτος, που προέρχεται από τα χρήματα των φορολογουμένων για τα έξοδα στέγασης και διαβίωσής της "προκειμένου να διατηρηθεί η αξιοπρέπεια της γυναίκας που κάποτε ήταν μέλος της αυτοκρατορικής οικογένειας.

Princess Mako

Το ποσό αυτό καθορίστηκε από το Οικονομικό Συμβούλιο της Αυτοκρατορικής Οικογένειας και θα μπορούσε να ανέλθει σε 152,5 εκατομμύρια γιεν (1,17 εκατομμύρια ευρώ).

Αλλά, όπως μεταδίδουν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, η νύφη μάλλον θα απαρνηθεί τα χρήματα.

Ο λόγος είναι ότι ο λαός έχει μεγάλη αντιπάθεια προς τον σύντροφο της, κυρίως λόγω των οικονομικών προβλημάτων της μητέρας του.

Princess Mako

Το παρελθόν της μητέρας του γαμπρού

Τα οικονομικά προβλήματα της μητέρας του γαμπρού ήταν η αιτία που το ζευγάρι ανέβαλε τον γάμο του.

Ο λόγος είναι μια διαφωνία οικονομικής φύσεως, αφού ένας πρώην αρραβωνιαστικός της μητέρας του Κομούρο ισχυρίζεται ότι του χρωστάει χρήματα. "Τα χρήματα αυτά περιλαμβάνει και το ποσό που έχει δαπανηθεί για την εκπαίδευση του 29χρονου", αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα.

Princess Mako

Δεν υπάρχουν σχόλια: