Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Οι Γιατροί του Κόσμου αποχαιρετούν τον Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ: Από σήμερα είμαστε πιο φτωχοί.

«Άλλαξε τη ζωή μας, όπως άλλαξε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων σε ανάγκη στα πέρατα του κόσμου».




Εφυγε για την τελευταία του αποστολή και ‘μείς από σήμερα είμαστε πιο φτωχοί». Με τη φράση αυτή οι Γιατροί του Κόσμου αποχαιρετούν τον ιδρυτή της οργάνωσης και αναπληρωτή καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή.

«Σήμερα η οικογένεια των Γιατρών του Κόσμου έμεινε φτωχότερη. Ο ιδρυτής της οργάνωσης, ο δικός μας Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, έφυγε για την τελευταία του αποστολή, αυτήν που γυρισμό δεν έχει. Πώς να αποχαιρετήσουμε έναν άνθρωπο που ήταν στα δικά μας μάτια πάντα εκεί, αειθαλής και δυνατός; Πώς να χωρέσουμε σε μια κόλλα χαρτί όσα τον έκαναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο; Πώς να περιγράψουμε το κενό που αφήνει μια τέτοια απώλεια;», σημειώνουν οι Γιατροί του Κόσμου σε ανακοίνωσή τους, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Ο Θ. Ρόζενμπεργκ άλλαξε τη ζωή μας, όπως άλλαξε τη ζωή κυριολεκτικά χιλιάδων ανθρώπων σε ανάγκη στα πέρατα του κόσμου», προσθέτουν και επιχειρούν να αναδείξουν πτυχές της πολύπλευρης προσωπικότητάς του: «γιατρός του κόσμου, του δρόμου και του πολέμου», «δεινός διαπραγματευτής του σαλονιού», «πανέξυπνος σχεδιαστής και στρατηγός», «αδιαφιλονίκητος και αψεγάδιαστος fundraiser», «Δάσκαλος μεθόδων και πρακτικών», «ξεχωριστό και πολύπλευρο ταλέντο».

«Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας κ. Ρόζενμπεργκ, σ’ ευχαριστούμε για τις ευκαιρίες που μας έδωσες, σ’ ευχαριστούμε για τους δρόμους που μας άνοιξες, σ’ ευχαριστούμε γι’ αυτά που μας έμαθες, γι’ αυτό που γίναμε όταν διασταυρώθηκαν οι τροχιές μας», καταλήγει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της.


πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια: