Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΛΟΥΚΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: ''ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, κ. ΔΡΑΚΑΚΗ''

Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, ουρανός, ωκεανός, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

Από τα πιο επίσημα χείλη, χθες βράδυ 16 Νοεμβρίου εδώ στην Ιτέα, κατακρημνίστηκε το παραμύθι του κ. Δρακάκη και κάποιων άλλων «προθύμων», ότι δήθεν η δημοτική αρχή παρεμποδίζει την ίδρυση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με έδρα την Ιτέα.

Οι δύο γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, κ.κ. Τεμπονέρας και Λαμπρίδης, παρουσία και της νομικής συμβούλου του Υπουργείου, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου με κατηγορηματικό τρόπο και κατ’ επανάληψη δήλωσαν ότι αποτελεί επίσημη σταθερή κυβερνητική πολιτική να μην υπάρξει καμία μεταβολή στις υφιστάμενες δομές των Λιμενικών Ταμείων ανά τη χώρα, μέχρι να αξιολογηθεί πλήρως και να περάσει από αναλυτική διαβούλευση σχετική μελέτη που εκπονείται για λογαριασμό του Υπουργείου.

Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα ότι αυτά που ισχυριζόταν ο Δήμος μας (περί διαφορετικής κυβερνητικής πολιτικής) ήταν και είναι αληθή, ενώ αυτά που ισχυριζόταν ο κ. Δρακάκης και οι συν αυτώ (ότι δήθεν τα Υπουργεία είναι πρόθυμα, αλλά ο Δήμος καθυστερεί σκόπιμα και προσχηματικά να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις) είναι ψευδή!

Τέλος λοιπόν η σπέκουλα για κάποιους! Ο δράκος του παραμυθιού δεν υπάρχει στην πραγματικότητα…
Κι όμως, επί 6-7 μήνες ολόκληρος ο Δήμος Δελφών χόρεψε πάνω στο ρυθμό της παράνοιας και της συνωμοσιολογίας, που κάποιοι προσπάθησαν να εγκαταστήσουν ως κεντρικό εργαλείο για την πολιτική τους επιβίωση, εις βάρος των πραγματικών συμφερόντων του τόπου μας. Κρίμα!

Υ.Γ. Οφείλουμε να δηλώσουμε ότι η επίσκεψη των δύο γενικών γραμματέων (πρωτοβουλία του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας) υπήρξε ιδιαιτέρως ουσιαστική και παραγωγική, αφού θίχτηκαν ζητήματα μεγάλης αξίας για τις δύο ζώνες λιμένων του Δήμου μας (Ιτέας και Γαλαξιδίου) και δόθηκαν απαντήσεις σε σημαντικά ζητήματα, που απασχολούν τόσο τους θεσμικούς φορείς, όσο και τους επαγγελματίες. Επιβεβαιώθηκε ταυτόχρονα η εγκατεστημένη πλέον άριστη συνεργασία του Δήμου μας με το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, προς όφελος του τόπου μας.

Ιτέα, 17/11/2018

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ιτέας και Δελφών
Λουκάς Αναγνωστόπουλος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δρακακη τρεχα. σητα απο το δημαρχο να κανει λιμενικο ταμειο χειμαρρου σκιτσας.
χα χα χα χα χα

ηταν αναμενομενο να γινει αυτο. κριμα που μερικοι ακουγαν ωραια λογια και ντροπη σε αυτους που μοιραζαν ψευτικες ελπιδες.

Ανώνυμος είπε...

Τόσα χρόνια το λιμενικό ταμείο ήταν στον Δήμο και δεν έγινε τίποτε απολύτως. Αποτέλεσμα να μη ξέρει κανείς στο yachting ότι στην Ιτέα υπάρχει μαρίνα 150 σκαφών !!
Με το να επανέλθει η μαρίνα στον δήμο Χαρμαινας τι θα αλλάξει δηλαδή κε Δρακάκη ;

Μήπως τελικά συντάσσεσαι με αυτούς που θέλουν να σβήσουν την τουριστική υπόσταση του δήμου Δελφών από τον χάρτη;;;


Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι, εάν η βούληση της Κυβέρνησης ήταν να μεταφέρει τις εναπομείνασες αρμοδιότητες του Λιμενικού Ταμείου Ν.Φωκίδας στον Δήμο Δελφών, θα το είχε πράξει εδώ και πολύ καιρό και θα το είχε προβάλει δεόντως ως δική της επιδίωξη και πρωτοβουλία. Αντ' αυτού όμως, όπως πολύ καλά γνωρίζετε και ενώ γνώριζε την βούληση της τοπικής κοινωνίας της Ιτέας, εγκατέστησε νέα Διοίκηση (με δικούς της ανθρώπους) στο Νομαρχιακό Λιμενικό Ταμείο, οι οποίοι ουδέποτε διαφάνηκε ότι συναινούν στην μεταφορά των αρμοδιοτήτων. Και να είστε σίγουροι ότι όσες σωστές ή τροποποιημένες αποφάσεις και να έστελνε το Δημοτικό Συμβούλιο στα αρμόδια Υπουργεία, πάλι θα προέκυπτε κάποιο κώλυμα ή λάθος στα έγγραφα ή την διαδικασία, έτσι για να περνάει ο χρόνος. Και κάτι άλλο, γιατί δεν ρωτήσατε τους Γεν. Γραμματείς, για ποιό λόγο δεν απαντούν τόσο καιρό στα έγγραφά τους, προς τον Δήμο και σε όλους όσους κόπτονται, αυτά τα οποία τους ανακοίνωσαν προφορικά και εμπαίζουν την τοπική κοινωνία;;;

Ανώνυμος είπε...

κακώς ασχολήστε με τον Δρακάκη τόσο πολύ και με το τι λέει. Εδώ και πολλά χρόνια αντί να παλεύει για το καλό της πόλης του, σπαταλάει τις δυνατότητές του και τις γνώσεις του για ακριβώς το αντίθετο. Όλοι θυμούνται την αρνητική δημοσιότητα που προκάλεσε σε μεγάλα site με τη ζημιά στην αποχέτευση. Λυπάμαι που το λέω αλλά φοβάμαι ότι μπορεί να είναι και ¨δάκτυλος¨των Μεταλλείων για την τουριστική απαξίωση του τόπου. Μη ξεχνάμε και που δουλεύει, τα μεταλλεία είναι ο εργοδότης του.