Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Κινητοποίηση πολιτών ακυρώνει πλειστηριασμό σπιτιού αναπήρου - VIDEO


Πλήθος κόσμου έσπευσε στο Ειρηνοδικείο και τελικά ματαίωσε τον πλειστηριασμό. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" (Vid)

Μαζική ήταν η προσέλευση διαδηλωτών στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου το απόγευμα επρόκειτο να διεξαχθεί στο Ειρηνοδικείο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ενός ανάπηρου πολύτεκνου με επίσης ανάπηρο παιδί.
AdTech Ad
Μέλη της Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών, της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν για να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό, κάτι που κατάφεραν αφού η διαδικασία ματαιώθηκε.


Στα δικαστήρια υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης με τους διαδηλωτές, χωρίς όμως να χρειαστεί η επέμβαση της Αστυνομίας.
«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ήταν το σύνθημα που ακούστηκε μέσα στο ακροατήριο του Ειρηνοδικείου. Σε δηλώσεις του ο Ηλ. Σμήλιος, εκ μέρους της Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών ανέφερε: «Πετύχαμε μια πρώτη νίκη. Θα είμαστε εδώ κάθε Τετάρτη να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας κάθε συμπολίτη, κάθε συνανθρώπου μας».
Η υπόθεση ήρθε στο φως από τον ανάπηρο που απειλείται με κατάσχεση της πρώτης κατοικίας του και, όπως καταγγέλλει, παρά τις προσπάθειες να ενταχθεί στο «νόμο Κατσέλη» συνάντησε μεθοδευμένες καθυστερήσεις στην έκδοση των απαιτούμενων εγγράφων από τις τράπεζες.
Φωτο/Βίντεο: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: