Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Το πρώην Ειρηνοδικείο για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας ενώ το Ειρηνοδικείο Γραβιάς παραμένει κλειστό...

Γ. Σαρακιώτης: Στους Δήμους του νομού η εκμετάλλευση κρατικών ακινήτων





Με σειρά επαφών που ολοκληρώθηκαν με τη συνάντηση που είχε την Τρίτη, 20/09/2016, με τον κ. Παναγιώτη Μελαχροινό, Διευθυντή του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο Γιάννης Σαρακιώτης προωθεί τη δρομολόγηση της περιέλευσης ακινήτων του Δημοσίου και δη κατ’ αρχήν ιδιοκτησίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στους Δήμους Μακρακώμης, Αμφίκλειας και Μώλου-Αγ. Κων/νου αποτρέποντας την αρχικώς σκοπούμενη ένταξή τους στο ΤΑΙΠΕΔ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τα ακίνητα όπου στεγάζονταν τα πρώην Ειρηνοδικεία Μακρακώμης, Σπερχειάδας, Αμφίκλειας και Μώλου, τα οποία πρόθεση είναι να περιέλθουν άμεσα στους Δήμους Σπερχειάδας, Αμφίκλειας και Μώλου-Αγίου Κων/νου, αντίστοιχα, οπότε και θα ανοίξει ο δρόμος για την άμεση αξιοποίησή τους από τους οικείους Δήμους με σημαντικό όφελος για την τοπική κοινωνία, όπως π.χ. τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας, κλπ.
Ο βουλευτής επεσήμανε περαιτέρω στον κ. Μελαχροινό την ύπαρξη και άλλων κρατικών ακινήτων στο Νομό Φθιώτιδος, κάνοντας ειδική μνεία σε συγκεκριμένα ακίνητα, ιδιοκτησίας και αρμοδιότητος του Υπουργείου Οικονομικών, τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα σήμερα ενώ θα μπορούσαν με την περιέλευσή τους στους οικείους Δήμους να τεθούν στη διάθεση των δημοτών επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας αντί της άλλως προδιαγραφόμενης περιέλευσής του στο ΤΑΙΠΕΔ.
Η τοποθέτηση του κ. Μελαχροινού επί των προτάσεων του Γιάννη Σαρακιώτη ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντική εκφράζοντας τη βούληση του Υπουργού για άμεση δρομολόγηση του θέματος της περιέλευσης των εν λόγω ακινήτων σε Δήμους, που θα υποβάλλουν σχετικά αιτήματα-προτάσεις αξιοποίησης για συγκεκριμένα ακίνητα ευρισκόμενα στα διοικητικά όρια του Δήμου τους και διαβεβαίωσε για τη θετική ανταπόκριση από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών σε συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις αξιοποίησης από τους Δήμους

http://www.mag24.gr/g-sarakiotis-stous-dimous-tou-nomou-ekmetallefsi-kratikon-akiniton/

Δεν υπάρχουν σχόλια: