Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

“Με ιδιαίτερη επιτυχία και φέτος οι εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία της Αγκάλης”

Από το γραφείου τύπου του Δήμου Δελφών


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          ΑΜΦΙΣΣΑ,  26.09.2016
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                              
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                         
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                        

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά                
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα                              
Τηλέφωνο: 2265350027       
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.:  79/2016

ΘΕΜΑ: “Με ιδιαίτερη επιτυχία και φέτος οι εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία της Αγκάλης”

Το τριήμερο 24 έως 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στη Δ.Ε. Ιτέας οι καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης και εορτασμού για τη Ναυμαχία της Αγκάλης. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Δελφών σε συνεργασία με την Ένωση Γυναικών Φωκίδας πραγματοποίησε ημερίδα με ομιλίες αφιερωμένες στον Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, στο ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας της Αγκάλης και στη συμβολή του Άστιγγος.

Επιπρόσθετα, σε συνέχεια των ενεργειών προώθησης και προβολής του ο Δήμος Δελφών προέβη στη σύναψη Συμφώνου φιλίας και συνεργασίας με το Δήμο Κέρκυρας. Το περιεχόμενο του Συμφώνου αφορά στους τομείς του τουρισμού, της παιδείας, του πολιτισμού, του εμπορίου και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η πόλη της Κέρκυρας με την Αντιδήμαρχο κα. Μαρία Μουζακιώτη και τον κ. Αθαν. Παπαβλασσόπουλο, διοικητικό υπεύθυνο του Κοι.Σ.Π.Ε. Κέρκυρας "Νέοι Ορίζοντες", ενώ επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Χονδρογιάννης. Την πρωτοβουλία αυτή συνυπέγραψαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας κ. Γεώργιος Γαζής, ο Πρόεδρος του Κοι.Σ.Π.Ε. Φωκίδας "Γιάννης Βολίκας" κ. Ασημ. Μπαφατάκης και ο Αντιπρόεδρος του Ε.Α.Σ. Άμφισσας κ. Γ. Βαϊδάνης.

Οι εκδηλώσεις της επετείου ολοκληρώθηκαν με δοξολογία κι επιμνημόσυνη δέηση και με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, ενώ ξεχωριστή νότα έδωσε ο εξ Ιτέας σολίστας του πιάνου Μάνος Σαριδάκης το βράδυ της Κυριακής στην κατάμεστη αίθουσα του Κυριακοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου.
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πλακα κανει ο Δημαρχος η ηταν σε αλλη εκδηλωση. Ο τεντ στη γιορτη της ειρηνης οπως κ ο λογος του. Η Λιανα πουθενα. Η γιορτη υποβαθμιστηκε δυστηχως απο αυτους του ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ.