Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Μαχητικό αεροσκάφος «βολτάρει» στους δρόμους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Αποκλειστικό: Μαχητικό αεροσκάφος «βολτάρει» στους δρόμους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Του ΜΙΧΑΗΛ ΛΙΑΠΗ Φωτογραφίες - Βίντεο: ΘΑΝΑΣΗΣ ΕΛΜΑΖΗΣ

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι περπατούσαν τα χαράματα της Κυριακής 18ηςΣεπτέμβρη στη λεωφόρο Βασιλίσσης 'Ολγας, αλλά και στην περιοχή του κέντρου της πόλης, καθώς είδαν να περνά από μπροστά τους ένα πολεμικό αεροπλάνο τύπου F5 Freedom Fighter.
Το μαχητικό αεροσκάφος «βόλταρε» στην κεντρική οδό κάνοντας όσους το έβλεπαν να… παραμιλούν. Το αεροσκάφος, που έχει αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία το Μάρτιο του 2001, ήταν φορτωμένο σε μία νταλίκα και ξεκίνησε το τελευταίο του ταξίδι για το Γ’ Σώμα Στρατού, όπου και θα το κοσμεί, από το πολεμικό αεροδρόμιο της 113 Πτέρυγας Μάχης στη Θεσσαλονίκη.
Η «Επιχείρηση»
«Ο μαχητής της Ελευθερίας, ''φρεσκαρίστηκε'' από τον σύλλογό μας, τον Σύλλογο Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων», (Σ.Ι.Σ.Ο.) προκειμένου να μεταφερθεί στον αύλιο χώρο του Γ΄ Σώματος Στρατού. Οι εργασίες ανακατασκευής, αφαίρεση παλαιού χρώματος και εκ νέου βάψιμο διήρκησαν περίπου 1 μήνα», ανέφερε στη North Press ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων, Γεώργιος Ηλιάδης. Όπως υπογράμμισε ο κ. Ηλιάδης, ο σύλλογος, που έχει ως σκοπό την διατήρηση και την διάσωση των ιστορικών στρατιωτικών οχημάτων προέβη στην κίνηση αυτή, έπειτα από συνεννόηση με τον Διοικητή του Γ’.ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή και την αμέριστη βοήθεια του ΤΥΠ του Γ’ΣΣ NRDC-GR.
Ακόμα, όπως συμπλήρωσε ο κος Ηλιάδης, η αρχική ιδέα που υλοποιήθηκε από τον νυν διοικητή του Γ’.ΣΣ είχε εμπνευστεί από τον πρώην διοικητή του σώματος και νυν διοικητή της 1ης Στρατιάς, Ηλία Λεοντάρη.

 
-Μπορει να μην κυκλοφορουν λεωφορεια στους δρομους της Θεσσαλονικης, κυκλοφορουν ομως πολεμικα αεροπλανα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: