Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Τα αθλήματα που «καίνε» τις περισσότερες θερμίδες

Αποτέλεσμα εικόνας για σκουός

Καλό το περπάτημα, ωραίο και το τρέξιμο, ενδιαφέρον και το ομαδικό λάτιν πρόγραμμα στο γυμναστήριο όμως ένα άθλημα μπορεί να έχει σημαντικότερα οφέλη στο… ξεφόρτωμα θερμίδων, προσφέροντας έντονες συγκινήσεις και ακόμα πιο έντονες καύσεις. Μάλιστα συγκεκριμένα αθλήματα καίνε (αρκετές) περισσότερες θερμίδες σε σχέση με άλλα.

Ποια είναι αυτά;

Δείτε παρακάτω τις κορυφαίες επιλογές για όσους θέλουν να συνδυάσουν ψυχαγωγία με απώλεια λίπους. Τα νούμερα είναι κατά προσέγγιση για ένα άτομο 80 κιλών και αφορούν 15 λεπτά ενασχόλησης. Μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τα κιλά σας και τη σωματική σας σύσταση.

Κολύμβηση

Η κολύμβηση σε χαλαρό ρυθμό (ελεύθερο) γυμνάζει συνολικά τους μύες του σώματος και «καίει» περί τις 110 θερμίδες.

Τέννις

Χτυπήστε το μπαλάκι δυνατά, αλλάξτε κατευθύνσεις και κάντε τα σερβίς της ζωής σας, έχοντας κατά νου ότι το δημοφιλές σπορ σας γλιτώνει από 140 θερμίδες για 15 λεπτά έντονου παιχνιδιού.

Σκουώς

Λαχάνιασμα, δύναμη, απότομες αλλαγές κατεύθυνσης, ένταση. Το σκουώς είναι από τα πιο έντονα αθλήματα τύπου ρακέτας, και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Διακόσιες θερμίδες παρακαλώ. Μια χαρά.

Ποδόσφαιρο

Δεν χρειάζεται να κάνετε τα σπριντ του Μέσσι, για να κάψετε περί τις 180 θερμίδες σε ένα χαλαρό παιχνίδι ποδοσφαίρου τύπου 5 επί 5. Αρκεί να βάλετε τα δυνατά σας.

Κωπηλασία

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κανό και έναν φίλο. Σε χαμηλό ρυθμό, η κωπηλασία καίει περί τις 220 θερμίδες για εσάς και άλλες τόσες για τον φίλο/η σας. Δύο σε ένα.

Μπάσκετ

Τρίποντα, ντρίμπλες, σουτ, σκληρά μαρκαρίσματα. Για ένα παιχνίδι στο παρκέ ή στο γήπεδο του Δήμου, η θερμιδική δαπάνη ανέρχεται στις 140 θερμίδες.

Ράγκμπι

Δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα, όμως ομάδες υπάρχουν. Και μόλις μάθετε από εμάς πως «καίει» 180 θερμίδες ανά 15λεπτο, τότε μάλλον θα γραφτείτε το συντομότερο.

Μπιτς Βόλει

Θάλασσα, ήλιος, μαγιό, ιδρώτας, βουτιές, καρφιά και άλλα τέτοια ωραία και καλοκαιρινά, μαζί με 140 θερμίδες «καμμένες» ανά 15 λεπτά. Μια χαρά.

Αναρρίχηση

Όσο πιο ψηλά, τόσο περισσότερες και οι χαμένες θερμίδες. Είτε ανεβείτε βράχο, είτε τεχνητό τοίχο εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, μια ώρα αναρρίχησης θα σας κάνει να ξεφορτωθείτε περίπου 170 θερμίδες.


Ν.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: