Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ





Δήλωση του  Κάζου Ιωάννη Πρόεδρου του Εργοταξιακού Σωματείου των μεταλλείων Βωξίτη στην Ευρωπαϊκοί  Βωξίτες ΑΕ. 
Σκοπός μου σαν πρόεδρος του σωματείου είναι να υπερασπίζομαι  τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το σωματείο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα όσο και αν προσπαθεί η εταιρεία να δημιουργήσει κλίμα διχόνοιας μεταξύ των μελών της διοίκησης.
Κατά την παρουσία μου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος εξέφρασα μια προσωπική μου άποψη ότι << ας δoθούν άδειες για να μην υπάρχει πίεση και αν δεν τηρείται η νομοθεσία να ανακληθούν>>. Ουδέποτε έχω πάει σε κάποιο υπουργείο μαζί με τον κ Πολυχρονόπουλο για να ζητήσουμε άδειες.   





Δήλωση του Ευθύμιου Αγγελόπουλου γενικού γραμματέα του εργοταξιακού σωματείου των μεταλλείων βωξίτη στην «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες ΑΕ»
Την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος για ακόμα μια φορά πραγματοποίησε συγκέντρωση (μικρής μερίδας) εργαζομένων με σκοπό να παρέμβει για πολλοστή φορά στα εσωτερικά του σωματείου αλλά και να απειλήσει ανοιχτά συνδικαλιστές. Στην ομιλία του αφού αρχικά προσπάθησε να καλλιεργήσει κλίμα εφησυχασμού για τα τεκταινόμενα στην εταιρία λέγοντας ότι «όλα καλώς βαίνουν» ειδικότερα με τις νέες αδειοδοτήσεις, με προβοκατόρικο τρόπο «ευχαρίστησε το σωματείο» και ονομαστικά τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα για τη θετική συμβολή τους σε αυτή την εξέλιξη. Πρόκειται για προβοκάτσια ολκής διότι προσωπικά ποτέ δεν τοποθετήθηκα υπέρ των συμφερόντων της εταιρίας, αλλά ούτε και ήμουν παρών με οποιαδήποτε ιδιότητα σε συνάντηση με στελέχη της κυβέρνησης με σκοπό να προωθήσω τα συμφέροντα της. Αντιθέτως από την πρώτη μέρα που εκλέχτηκα στο σωματείο υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των συναδέλφων μου απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση. Το ίδιο έκανα και στις τελευταίες συναντήσεις του σωματείου μας με τον υπουργό περιβάλλοντος και το γ.γ. του Υπουργείου εργασίας θέτοντας με σαφήνεια τα ζητήματα που τους απασχολούν δηλαδή τις συνεχείς παραβιάσεις της εργατικής και μεταλλευτικής νομοθεσίας από την εταιρία. Με το ίδιο σθένος υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των εργαζομένων τόσο μέσα στο διοικητικό συμβούλιο και τη γενική συνέλευση του σωματείου μας όσο και στις διαφορές «παραμαζώξεις»  που πραγματοποιεί η εργοδοσία για να τρομοκρατεί τους συναδέλφους μου και να στοχοποιεί τους συνδικαλιστές για τη δράση τους. Με το ίδιο και μεγαλύτερο σθένος θα συνεχίσω να τους υπερασπίζομαι καθώς η εργοδοσία φαίνεται ότι όχι μόνο δεν πτοείται από τις τοποθετήσεις των στελεχών της κυβέρνησης στις τριμερείς συναντήσεις αλλά παίρνει ακόμα μεγαλύτερο αέρα γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση και ο βουλευτής του Νομού είναι ουσιαστικά ταγμένοι με το μέρος του καθώς το επόμενο διάστημα ετοιμάζονται να ψηφίσουν νέα αντεργατικά μέτρα. Αν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας νομίζει ότι με τέτοιου είδους προβοκάτσιες θα καταφέρει να βάλει στο χέρι του το σωματείο (όπως προσπαθεί εδώ και ένα χρόνο) σπέρνοντας τη διχόνοια ανάμεσα στα μέλη του σωματείου είναι βαθειά γελασμένος.  
Ευθύμιος Αγγελόπουλος
Γενικός γραμματέας του εργοταξιακού σωματείου των μεταλλείων βωξίτη στην «Ευρωπαικοί Βωξίτες ΑΕ»
Γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας


Δεν υπάρχουν σχόλια: