Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ: “ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!”



-Καταγγέλλει ότι η διοίκηση των Ευρωπαϊκών Βωξιτών έδωσε νέα υποχρεωτική άδεια σε εργαζόμενους -Καλεί τους μεταλλεργάτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να βάλουν φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία

Για νέα παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας κάνει λόγο το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας ισχυριζόμενο ότι η διοίκηση των Ευρωπαϊκών Βωξιτών έδωσε ξανά υποχρεωτική άδεια σε εργαζόμενους , χωρίς οι ίδιοι να το ζητήσουν.

Επιπλέον, το ΕΚΦ καταγγέλλει ως κοινή προβοκάτσια τις δηλώσεις Πολυχρονόπουλου ότι “κάποιοι συνδικαλιστές είναι στο πλευρό μου” και ταυτόχρονα βάλλει ενάντια στην κυβέρνηση καταλογίζοντας ουσιαστικά στρουθοκαμηλισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Επιστολή  προς  τους  μεταλλωρύχους  και  την  τοπική  κοινωνία
Δεν πρόλαβαν να κλείσουν 10 μέρες από την τριμερή συνάντηση που είχε το  Εργοταξιακό Σωματείο των μεταλλείων και το Εργατικό Κέντρο με το Υπουργείο Εργασίας και την εργοδοσία της εταιρείας «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ», για μια σειρά καταπατήσεων της εργατικής νομοθεσίας  και ο εργοδότης συνέχισε ακάθεκτος τις αντεργατικές του προκλήσεις.
Πριν λίγες μέρες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας αφού συγκέντρωσε μια μικρή ομάδα εργαζομένων προβόκαρε ορισμένα μέλη της διοίκησης του σωματείου και του Εργατικού Κέντρου «ότι δήθεν είναι στο πλευρό του» για να πάρει τις αδειοδοτήσεις, ενώ για άλλα μέλη έλεγε ανοιχτά ότι θα τους εκδικηθεί. 
Άλλη μια σαφή παραβίαση του συνδικαλιστικού Ν.1264/82 πέρα από αυτές που με πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων κατήγγειλε στο ΥπουργείουΕργασίας το Εργατικό Κέντρο  με υπόμνημα που κατέθεσε με ζητήματα για τα οποία ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου δεν πήρε θέση καλύπτοντας τον εργοδότη.

Τις ίδιες μέρες ανακοίνωνε στους εργαζόμενους την πέμπτη κατά σειρά υποχρεωτική άδεια (για τέσσερεις μέρες)διαλύοντας οικογενειακούς προγραμματισμούς, την ίδια τη ζωή τους, καταπατώντας άλλη μια φορά την εργατική νομοθεσία. 
Και για το συγκεκριμένο ζήτημα παρόλο που τέθηκε ξεκάθαρα στην τριμερή συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου επέλεξε για ακόμα μια φορά να μην πάρει θέση δίνοντας με αυτόν τον τόπο το πράσινο φώς στην εργοδοσία να συνεχίσει την αντεργατική της επίθεση.
Όχι μόνο δεν είναι στην προτεραιότητα του Υπουργείου  Εργασίας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος να προστατέψουν τη ζωή και την εργασία των μεταλλωρύχων αλλά με το μόνο που ασχολήθηκαν ήταν οι αδειοδοτήσεις προς την εταιρία επιβραβεύοντας το έργο της να επαναφέρει την εποχή των σκλάβων στο σήμερα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι να προστατέψει τα εργατικά συμφέροντα αλλά αυτά των μεγαλοεπιχειρηματιών δηλαδή την ανατροπή του εργατικού δικαίου όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, το τσάκισμα ακόμη περισσότερο της ζωής αυτών που παράγουν τον πλούτο προς όφελος των αφεντικών, διαλύοντας μισθούς αλλά και τα ίδια τα Σωματεία, πόσο μάλλον όταν αυτά συμβαίνουν σε μια επιχείρηση που εκμεταλλεύεται ληστρικά τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.

Εξ άλλου και η συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, στις 28/7/2016 με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες ΑΕ» Λυμπέρη Πολυχρονόπουλο, ήταν το ευχαριστώ για τις νέες αδειοδοτήσεις και ΕΝΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΟ να μη γίνει κανένα κακό.

Καλούμε τους συναδέλφους μας στα μεταλλεία να πάρουν πάνω τους την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, να αποκρούσουν κάθε προσπάθεια παρέμβασης της εργοδοσίας στα εσωτερικά του σωματείου, να εντείνουν τον αγώνα για να μπει φρένο στη εργοδοτική αυθαιρεσία (με την κάλυψη της κυβέρνησης) αλλά και να παλέψουν για να επαναφέρουν κατακτήσεις χρονών που τους αφαίρεσαν η εργοδοσία και η κυβέρνηση,  κατακτήσεις που ήταν αποτέλεσμα σκληρών ταξικών αγώνων.


ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!
                      Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ     


orafok.gr                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια: