Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Βολτάρουμε στα καλοκαιρινά μέρη της Φωκίδας κι εντοπίζουμε τις καλύτερες παραλίες της! (photos)



Βολταρουμε στα καλοκαιρινα μερη της Φωκιδας κι εντοπιζουμε τις καλυτερες παραλιες της! (photos)





Μπορεί να φημίζεται περισσότερο για τα ορεινά χωριά της, που συγκεντρώνουν αρκετούς εκδρομείς όλους τους μήνες του χρόνου.
Συνήθως αποτελεί αγαπημένο προορισμό για ανοιξιάτικη απόδραση, με το Γαλαξίδι να είναι ο Νο1 στην λίστα ταξιδιωτών που αναζητούν μέρη για σύντομη απόδραση από την ρουτίνα της πόλης.
Ο Νομός Φωκίδας δεν είναι μόνο βουνά και πράσινο, αλλά μπορεί άνετα να συμπεριληφθεί στη wish list του καλοκαιριού, με παραλίες που μαγεύουν με το ψιλό τους βότσαλο και τα σμαραγδένια νερά τους. Κάποιες από αυτές είναι αρκετά οργανωμένες, με beach bars, καταστήματα και εστιατόρια τριγύρω κι άλλες φημίζονται για την απείραχτη ομορφιά τους και τη γαλήνια αύρα που αποπνέουν.
Ας τις γνωρίσουμε!

Άγιος Ανδρέας

Σε ερημική τοποθεσία, με καθαρά νερά, η παραλία με το χαλικάκι του Άγιου Ανδρέα σας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Άγιοι Πάντες

Μόλις 20 λεπτά δυτικά από το Γαλαξίδι, θα βρεθείτε σε ένα μικρό παραλιακό χωριό, με ταβέρνες, ψησταριές κι ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Άγιος Βασίλειος

Αν όχι η ομορφότερη, τότε σίγουρα από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του Νομού. Οι παραθεριστές την προτιμούν για το ψιλό βότσαλο. Ενώ δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες που καταφθάνουν με τα τροχόσπιτά τους και την επισκέπτονται καθημερινά.

Άγιος Ισίδωρος

Μία οργανώμένη παραλία με beach bar και ψιλό χαλικάκι, σε πόσταση 40 χλμ από τη Λειβαδιά αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για μίνι απόδραση από την πόλη!

Άγιος Νικόλαος

Από τις πιο πολυσύχναστες παραθαλάσσιες περιοχές στο Νομό Φωκίδας, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού καταστημάτων και των προτάσεων διαμονής. Στην παραλία θα βρείτε ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα νερά.

Άγιος Σπυρίδων

Μία παραλία που έχει επίσης πεντακάθαρα νερά, αλλά και πολλά αξιόλογα μαγαζιά για φρεσκότατο ψάρι και γευστικότατα πιάτα.

Βάλτος

Σε 20 περίπου λεπτά από την Δεσφίνα και 10 λεπτά από την Αντίκυρα θα βρείτε μία εξαιρετική παραλία με ψιλό βοτσαλάκι, και μαγαζιά για να απολαύσετε τοκαφέ σας η το φαγητό σας.

Ερατείνη

Η παραλία της Ερατείνης με το χοντρό βοτσαλάκι και τα πεντακάθαρα εξασφαλίζει ειδυλλιακή θέα στον Κορινθιακό Κόλπο. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, καθώς και καταστήματα παντός είδους.

Γαλαξίδι

Το Γαλαξίδι απέχει 216 χλμ από την Αθήνα, μία παραθαλάσσια κωμόπολη με πολλά ενδιαφέροντα. Λίγο έξω από το Γαλαξίδι υπάρχει μιά παραλία με ψιλό βοτσαλάκι για να κάνετε δροσιτσικές βουτιές μετά τις βόλτες στα γραφικά στενάκια της κωμόπολης!

Γλυφάδα

Η Γλυφάδα είναι παραλιακό χωριό του Δήμου Δωρίδας. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νομού και έχει μία μικρή παραλία που από εκεί μπορείτε να απολαύσετε τον Κορινθιακό Κόλπο και τα Τριζόνια, που λάτρεψε ο Ωνάσης!

Ιτέα

Για αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν βουνό και θάλασσα η Ιτέα είναι μία εξαιρετική επιλογή. Υπάρχει πληθώρα μαγαζιών που μπορουν να καλύψουν όλα τα γουστα. Από την παραλία της Ιτέας διακρίνεται το Γαλαξίδι και η Πελοπόννησος.

Λεμονιά

Ένας παραθαλάσσιος οικισμός, σε μια γραφική τοποθεσία, που σας προσφέρει γαλήνη και ηρεμία.

Μαραθιάς

Ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι, μόλις 20 χλμ από τη Ναύπακτο, με μία βοτσαλωτή παραλία που εξασφαλίζει εκπληκτική θέα.

Μοναστηράκι

Μία παραλία με λευκά βότσαλα και χαλίκι, αλλά κι αρκετές ψαροταβέρνες για φρεσκότατο ψάρι.

Παραθαλάσσο

Μια φυσική πισίνα με τυρκουάζ νερά είναι ένας ακόμα παράδεισος στο χωριό Μοναστηράκι!

Σεργούλα

Η παραλία της Σέργουλας κερδίζει χρόνο με το χρόνο επισκέπτες χάση στα γαλαζοπράσινα καθαρά νερά της και το καταπράσινο τοπιο με τα αιωνόβια πλατάνια.

Συκιά

Ανατολικά του κόλπου της Ιτέας βρίσκεται η Συκιά, μία πολύ ήσυχη τοποθεσία για να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα.

Χανιά

Μία δημοφιλής και αμμώδης οργανωμένη παραλία, όπου μπορούν οι επισκέπτες να πάρουν το καραβάκι για τα Τριζόνια.

Χιλιαδού

Μόλις 15' από την Ναύπακτο βρίσκεται η Χιλιαδού, μία παραθαλάσσια περιοχή με ένα όμορφο λιμανάκι δίπλα στην παραλία της, καθως και μία ψαροταβέρνα για φρεσκότατο ψαράκι.

http://www.travelstyle.gr/portal//destination_articles.php?dest_id=0&id=40672

Δεν υπάρχουν σχόλια: