Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Σαμαράς και ο Βενιζέλος ήξεραν πως το χρέος δεν ήταν βιώσιμο- Δείτε τι δήλωναν - 2 VIDEO



Έστω και κατόπιν εορτής, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραδέχεται τα λάθη του στο ελληνικό πρόγραμμα – κυρίως, το ότι δεν απαίτησε εγκαίρως την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αν και γνώριζε πως δεν ήταν βιώσιμο, συμβάλλοντας στην κατάρτιση ενός πρώτου μνημονίου που εξ ορισμού δεν «έβγαινε».

Και όλα αυτά ως αποτέλεσμα πολιτικών πιέσεων που δέχθηκε η τότε διοίκηση του ΔΝΤ, με επικεφαλής τον Ντομινίκ Στρος-Καν.
Βέβαια, δεν ξέρουμε. Μπορεί να κάνει και λάθος το ΔΝΤ. Άλλωστε, επί κυβέρνησης Σαμαρά τα πράγματα έμοιαζαν ξεκάθαρα: το ελληνικό χρέος ήταν μια χαρά βιώσιμο, και όλοι συμφωνούσαν σε αυτό. Ποιοι «όλοι»; Οι εξής δύο: Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος…
Ας θυμηθούμε τι έλεγαν ο τότε πρωθυπουργός και ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για το χρέος:
«Με ρωτήσατε προηγουμένως κύριε Τσίπρα αν το χρέος είναι βιώσιμο. Ευτυχώς για την Ελλάδα, είναι. Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι», έλεγε στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς, εκφράζοντας βεβαιότητα ότι τα επόμενα χρόνια το χρέος ολοένα θα μειωνόταν.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από την πλευρά του, δήλωνε πως το χρέος έχει ήδη μειωθεί (με το περίφημο PSI) και η Ελλάδα χρειαζόταν μόνο «περιμετρικές αλλαγές», διατρανώνοντας τη βιωσιμότητα του χρέους.

 

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θυμηθείτε ότι ο ψεύτης Τσίπρας έλεγε ότι θα διαγράψει το χρέος, ενώ σήμερα παρακαλεί τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε να του δώσουν μια λύση, που θα το απομειώνει μετά το 2050! Στο τέλος του 2014 με την πολιτική Σαμαρά - Βενιζέλου το χρέος ήταν βιώσιμο, αλλά μετά ήλθαν οι αριστεροί και μας χρέωσαν με επιπλέον 100δις .