Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Φεύγει από τη ζωή ο Μίκαελ Σουμάχερ; Δείτε τι είπε ο ο πρώην επικεφαλής γιατρός της F1

Τραυματισμό στο κεφάλι υπέστη ο Μίκαελ Σουμάχερ σε χιονοδρομικό κέντρο
Για «κακή διάγνωση» και για «σοβαρά κενά στην ιατρική φροντίδα» του Μίκαελ Σουμάχερ κάνει λόγο ο πρώην επικεφαλής γιατρός της F1, από το 2005 έως το 2012, Γκάρι Χάρτστειν.

Ο γιατρός μιλώντας στην Daily Mail δήλωσε πως τα κενά στην ιατρική φροντίδα του διάσημου πιλότου της Φόρμουλα 1 «θα μπορούσαν και σχεδόν σίγουρα το έκαναν, να επιδεινώσουν την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ». Ωστόσο δεν εξηγεί τι εννοεί όταν μιλά για ιατρική κακοδιαχείριση.
Θεωρεί επίσης ότι ο Σουμάχερ θα έπρεπε να έχει μεταφερθεί πλέον από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ σε εξειδικευμένη κλινική για ασθενείς με μακροπρόθεσμο κώμα ή να μεταφερθεί ακόμη και στο σπίτι του.
Διαβάστε τι είπε:
«Είναι πιθανό το προσωπικό στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ να αισθάνεται την υποχρέωση να μην ασκεί οποιαδήποτε πίεση στην οικογένειά του για τη μεταφορά του, παρά την τρομερά κακή διάγνωση… εξαιτίας της σαφέστατης συμβολής του στην εσφαλμένη ιατρική εκτίμηση.
Όσο περνά ο καιρός, γίνεται όλο και λιγότερο πιθανό να ανακάμψει σε οποιοδήποτε βαθμό ο Μίκαελ. Πάντα ήξερα πως λάτρευαν τον Μίκαελ. Πέρασα χρόνια μέσα στα καπάκια, τις σημαίες και τις μπλούζες της Ferrari και όλα αυτά για τον Μίκαελ.Ακόμη και τώρα εντυπωσιάζομαι από το βάθος και την επιμονή της αγάπης του κόσμου γι' αυτόν. Ανησυχώ όλο και περισσότερο σχετικά με το τι θα συμβεί όταν και αν ανακοινωθούν άσχημα νέα. Διαπίστωσα πως πιθανότατα η έλλειψη συχνών ενημερώσεων μας δίνει την ευκαιρία να προχωρήσουμε παρακάτω, να επεξεργαστούμε τα δεδομένα και να αρχίσουμε σιγά σιγά να… αποσυνδεόμαστε.
Νομίζω πως αυτή είναι μία από τις αναπάντεχες τακτικές της στρατηγικής που επέλεξε η οικογένεια του Σουμάχερ. Κατά κάποιο τρόπο, έχω την αίσθηση, ότι οι άνθρωποι θα το δεχτούν ομαλά, γιατί είχαν όλο το χρόνο να επεξεργαστούν τα δεδομένα.
Γιατί βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ; Πιθανότατα βρίσκεται ακόμη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και θεωρώ πως το περιβάλλον του είναι βέβαιο για την ποιότητα της φροντίδας που λαμβάνει. Είναι σημαντικό να θυμηθούμε πως οι κλίνες στη ΜΕΘ είναι περιορισμένες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: