Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΔΩΡΙΔΑ... Συνεχίζεται ο εμφύλιος στη Νέα Δημοκρατία

ΔΗΜ.Τ.Ο.ΔΩΡΙΔΟΣ
Από την μία ο Καπεντζώνης φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί για επανεκλογή, από την άλλη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ προχωρούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους. Και η μέχρι πρότινος κυριαρχία της ΝΔ στην Δωρίδα κλονίζεται από τις προσωπικές φιλοδοξίες των στελεχών της.
 
Το πρώτο επεισόδιο ήταν η επιλογή επικεφαλής για το ψηφοδέλτιο των δημοτικών εκλογών. Τότε, οι κύριοι Παγώνης και Κουλούλας παρουσιάστηκαν περισσότερο ως αντίπαλοι και λιγότερο ως συναγωνιστές. Ο μεν πρώτος θέλοντας να "χτυπηθεί" πάλι με τον Καπεντζώνη πιστεύοντας ότι αυτή την φορά μπορεί να κερδίσει, ο δεύτερος παρουσιάζοντας τον πρώτο σαν αποτυχημένο και τον εαυτό του σαν σωτήρα. Επιστρατεύτηκε ακόμα και ο κ. Κόκκινος μήπως τους συμφιλιώσει αλλά κυρίως ο Παγώνηε δεν έκανε πίσω.
 
Τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν αποφασίστηκε ότι υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο κ. Κουλούλας. Τόσο ο κ. Παγώνης όσο και αυτοί που τον στηρίζουν μάλλον πολεμούσαν τον συνδυασμό παρά τον υποστήριξαν ή ήταν έστω ουδέτεροι.
 
Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων αρκετά στελέχη αποφάσισαν να αποστασιοποιηθούν και να μην συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές με κανένα συνδυασμό. Κάποιοι άλλοι μεταπίδησαν στην παράταξη του κ. Καπεντζώνη, που είχε έτσι κι αλλιώς και άλλα στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο νυν δημοτικός σύμβουλος κ. Παλασκώνης εκλεγμένος με τον συνδυασμό Παγώνη στις προηγούμενες εκλογές. Την ίδια διαδρομή ακολούθησαν και αρκετά στελέχη από την ΔΕ Βαρδουσίων, κίνηση ιδιαίτερα σημαντική όσο κι αν προσπάθησε να την υποβαθμίσει ο πρώην δήμαρχος Βαρδουσίων κ. Νικολέτος. Στην συνέχεια είχαμε την ανεξαρτητοποίηση και παραίτηση της κας. Πλούμη από την θέση της ως δημοτικήσ συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του κ. Παγώνη.
 
Και μετά από όλα αυτά φτάσαμε στα γεγονότα του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης που αγγίζουν τα όρια της γελιότητας. Εκτός των άλλων θεμάτων που μπορούν να χαρακτηριστούν ρουτίνας υπήρχε και η ορκομωσία του κ. Καραΐνδρου, αντικαταστάτη της κας. Πλούμη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Παγώνη, όμως, θεωρώντας ότι έτσι εκφράζουν την διαμαρτυρία τους στον ίδιο και αγνοώντας την ψήφο των συμπολιτών τους με την οποία βρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για να συμμετέχουν και να προτείνουν σε ότι έχει να κάνει με την λειτουργία και τα προβλήματα του Δήμου, δεν πήγαν στην συνεδρίαση. Και αν ο κ. Παλασκώνης δεν πήγε για να βρεθεί μεταξύ του πρώην (Παγώνης) και του νυν (Καπεντζώνης), οι υπόλοιποι, δηλαδή οι κ.κ. Γιαννόπουλος, Τσιακούμης, Καραχάλιος, Κουτσούμπας και Υφαντής έκριναν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένας καλός τρόπος να λύσουν τις ενδοπαραταξιακές διαφορές τους.
 
Οι μόνοι που παραβρέθηκαν ήταν ο κ. Παγώνης, ο κ. Ζωητός και φυσικά ο κ. Καραΐνδρος που πήγε για να ορκιστεί. Σε διαφορετική περίπτωση όπως λένε οι κακές γλώσσες δεν θα ήταν ούτε αυτός.
 
Με όλα αυτά να γίνονται στην Δωρίδα λογικό ήταν να μην μπορέσουν να προωθήσουν κάποιον συντοπίτη τους στον αγώνα για την θέση του αντιπεριφερειάρχη στο ψηφοδέλτιο Μπακογιάννη και να υπάρχει και γκρίνια, όχι μόνο διότι ο υποψήφιος είναι από την Παρνασσίδα, αλλά και γιατί ενώ η δική τους πρόταση κάλυπτε και το κριτήριο της ανανέωσης δεν έτυχε της ανάλογης στήριξη.
 
Αναμένουμε με αγωνία την συνέχεια μέχρι τις εκλογές, ίσως και μετά...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: