Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ: Το χρονικό της δολοφονίας του 46χρονου φύλακα.

Οι φυλακές Μαλανδρίνου - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 14.00 στις φυλακές Μαλανδρίνου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Αλβανός ισοβίτης αιφνιδίασε τον 46χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο, με καταγωγή από το Αγρίνιο και του επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι.
Ο δράστης σε κατάσταση αμόκ φώναζε πως με αυτό τον τρόπο εκδικείται για το γεγονός πως δεν του έδωσαν άδεια για να επισκεφθεί τη μητέρα του. Ο ισοβίτης, που όπως φαίνεται είχε σχεδιάσει το έγκλημα, περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία και όταν την βρήκε, επιτέθηκε στον άτυχο άντρα που έπεσε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος.
Πολύ γρήγορα ο 46χρονος υπαρχιφύλακας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος υπάλληλος ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ οι στενοί του συγγενείς ενημερώθηκαν τηλεφωνικά για την τραγική είδηση.
Το χρονικό της δολοφονίας και τα λόγια του δράστη
Ο Ιλία Καρέλι, κατάδικος ισοβίτης για ανθρωποκτονία, είχε στα χέρια του ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι, με το οποίο έκοψε την καρωτίδα του άτυχου υπαρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου. Ο κατάδικος είχε υποβάλει αίτημα για χορήγηση αδείας, η οποία δεν του χορηγήθηκε και θεώρησε υπεύθυνο τον άτυχο υπαρχιφύλακα.
Μετά το μεσημεριανό και ενώ οι κρατούμενοι επέστρεφαν στα κελιά τους, ο Καρέλι Ιλία έμεινε πίσω με στόχο να επιτεθεί στον υπαρχιφύλακα. Όταν τον πλησίασαν άρχισε να φωνάζει: ''Αφού δεν μου δίνεται την άδεια θα πάρω έναν από εσάς μαζί μου''. Αμέσως μετά και πριν προλάβει να αντιδράσει κανείς επιτέθηκε και σκότωσε τον 46χρονο.
Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα στις φυλακές έχουν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας με βάση πληροφορίες για πιθανή αναταραχή λόγω του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που έχει σχέση με την σύσταση φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό. Εδώ και μία εβδομάδα περίπου έξω από τις φυλακές του Μαλανδρίνου υπάρχει ισχυρή διμοιρία ΜΑΤ.
Με πληροφορίες από το newsit.gr
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δεν υπάρχουν σχόλια: