Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Το Βερολίνο τινάζει στον αέρα τον ελληνικό τουρισμό

Το Βερολίνο τινάζει στον αέρα τον ελληνικό τουρισμό
-Ετοιμάζουν οδηγία για περιορισμό της βίζας στους Ρώσους τουρίστες. Αμήχανες κυβέρνηση και αντιπολίτευση.-1.300.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν πέρυσι την Ελλάδα. Φέτος;
  
Οι επιπτώσεις στην κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με την ΕΕ και γενικότερα με τη Δύση, φαίνεται ότι θα έχουν μία και μοναδική παράπλευρη απώλεια: τον ελληνικό τουρισμό.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει, με νύχια και με δόντια, χαμηλά το θέμα και σε αυτό την διευκολύνει η χλιαρή έως ανύπαρκτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Για την τελευταία, υπάρχουν δύο ερμηνείες:
 
Η πρώτη έχει σχέση με το άνοιγμα που έχει πραγματοποιήσει ο κ. Τσίπρας προς τις ΗΠΑ, θέλοντας να αντισταθμίσει το βαρύ κλίμα που επικρατεί για τον ίδιο στο Βερολίνο και στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζει ότι αν διαφοροποιηθεί στο θέμα των κυρώσεων στη Ρωσία, αυτό δεν θα αρέσει καθόλου στην Ουάσιγκτον.
Η δεύτερη σχετίζεται με τις ιδεοληψίες και τον δογματι
σμό που διακρίνουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον τουρισμό και γενικότερα στην ελληνική τουριστική βιομηχανία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να μην θέλει να αντιληφθεί ποια είναι η πραγματικότητα αλλά και οι δομές της τουριστικής ανάπτυξης στη χώρα. Ως εκ τούτου είναι φυσιολογικό να μην αντιλαμβάνονται κάποιοι στην Κουμουνδούρου τι θα σημάνει για τον ελληνικό τουρισμό η κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία.

Διαβάστε πρισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: