Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Χ.Ο. ΙΤΕΑΣ ΚΙΡΡΑΣ



    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ
 
Άρχισαν οι εγγραφές στον Σύλλογο για νέους αθλητές δρόμων αντοχής (λάνγκ –λάουφ) η πιο φθηνή και ακίνδυνη λύση για άθληση στο χιόνι.
Αναβάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στον Παρνασσό, προπονητικό κέντρο ΒΑΡΚΟ . Ηλικία γεννηθέντες 2001 έως και 17 ετών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΝΓΚΛΑΟΥΦ ( ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΟΧΗΣ)
Η χαλαρή απόλαυση του χιονισμένου τοπίου και η πιο απαιτητική αεροβική άσκηση . Η ιστορία ξεκινάει πάρα πολλά χρόνια πριν ,όταν το λανγκλάουφ, ο προπάππος όλων των σημερινών ειδών σκι ,ήταν το μόνο μέσω για σχετικά γρήγορη μεταφορά στα χιονισμένα βουνά .
Σήμερα έχει πια εξαπλωθεί σε όλες τις χώρες της Γης και παράλληλα έχει καθιερωθεί ως το τρίτο σημαντικότερο άθλημα των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων . Στο λανγκλάουφ η δέστρα του πέδιλου ασφαλίζει μόνο το μπροστινό  μέρος του ποδιού ενώ η φτέρνα μένει ελεύθερη .Το γεγονός αυτό επιτρέπει την ανάβαση ακόμη και σε πλαγιά , την κίνηση σε απάτητο χιόνι και την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων .
 
Ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες αλλά και σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης . Είναι εύκολο στην εκμάθηση του και δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο για σοβαρούς τραυματισμούς όπως το σκι καταβάσεων .
Ο Σύλλογος με την μεγάλη εμπειρία που διαθέτει στην χιονοδρομία προτείνει το ΛΑΝΓΚΛΑΟΥΦ ανεπιφύλακτα και σε παιδιά γιατί αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος  για να έλθουν για πρώτη φορά σ’ επαφή με το σκι και τις χαρές που έχει το χιόνι .
Δημιουργούνται ομάδες 12 παιδιών που ανεβαίνουν στον Παρνασσό κάθε Σάββατο και Κυριακή σε ξεχωριστή πίστα χωρίς την τεράστια Οικονομική επιβάρυνση που έχει το σκι καταβάσεων.
 
Πληροφορίες εγγραφές κάθε βράδυ στο Σύλλογο μετά τις 7 μμ .

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ          Παναγιώτης Δελής

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είναι λίγο αργά;