Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ! Το μεγάλο κόλπο των κατασχέσεων από Γερμανικές τράπεζες.


Στήνεται το μεγάλο κόλπο των κατασχέσεων από Γερμανικές τράπεζες
-Το Βερολίνο συναινεί στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων έχοντας Plan B.-Γερμανικές τράπεζες και funds θα αγοράσουν στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια των Ελλήνων.

Η ρύθμιση για τα ''κόκκινα δάνεια'' υποκρύπτει μία τεράστια παγίδα, ένα “colpo grosso” που έχει στηθεί στο παρασκήνιο με την καθοδήγηση του Βερολίνου και της τρόικας και την ανοχή της κυβέρνησης ή την αδυναμία της να παρέμβει.
Οι Γερμανοί και η τρόικα θα συναινέσουν στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, παίρνοντας ως αντάλλαγμα την εξαγορά αυτών των δανείων από Γερμανικές Τράπεζες και ξένα funds.

Αυτό σημαίνει ότι μετά την παρέλευση 3 χρόνων οι Έλληνες δανειολήπτες δεν θα έχουν να κάνουν με την ελληνική τράπεζα που τους χορήγησε το δάνεια αλλά με μία άλλη τράπεζα γερμανικών ή ολλανδικών συμφερόντων που θα έχει εξαγοράσει το δάνειο.
Οι Γερμανοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι την επόμενη τριετία τα ''κόκκινα'' δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα βρίσκονται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Θα αγοράσουν φθηνά τώρα αυτά τα δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις ακινήτων και επιχειρήσεων.

Τα ακίνητα θα πωληθούν ή θα διατεθούν με τη διαδικασία της χρονομίσθωσης σε Βορειοευρωπαίους συνταξιούχους και ιδιώτες ενώ ανάλογη κίνηση θα γίνει και με τις επιχειρήσεις, που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν και θα αλλάξουν χέρια.
Ενδιάμεσος σταθμός αυτού του κόλπου που έχει στηθεί είναι ο Μάρτιος.
Σε ένα μήνα από σήμερα, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να έχουν καταθέσει το επιχειρησιακό τους σχέδιο στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Για να καταστεί βιώσιμο το επιχειρησιακό τους σχέδιο και κατ' επέκταση και οι ίδιες θα πρέπει να έχουν απαλλαγεί από τα ''κόκκινα δάνεια'', να μειώσουν το δείκτη της σχέσης δανείων προς καταθέσεις.

Με απλά ελληνικά θα υποχρεωθούν να πουλήσουν στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες αποπληρωμής και εξυπηρέτησης.
Ακολούθως θα περάσει νομοθετική ρύθμιση που θα απελευθερώνει τις κατασχέσεις για την πρώτη κατοικία μέσα στο 2014. Ήδη ο κ. Βορίδης έσπευσε να λειτουργήσει ως ''λαγός'' το περασμένο φθινόπωρο. Τότε ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων, ακόμα και από κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά αποδείχθηκε ότι ήξερε τι έλεγε.
Στην Ελλάδα βρίσκονται ήδη εκπρόσωποι ξένων funds και τραπεζών που προετοιμάζονται για αυτή την εξέλιξη.
Η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος, επιχειρώντας να εμφανίσει τη ρύθμιση για τα ''κόκκινα δάνεια'' ως επιτυχία.

Οι δανειολήπτες θα πληρώνουν μόνο τόκους για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μετά την παρέλευσή του θα έχουν να κάνουν με τις Γερμανικές τράπεζες και τα ξένα funds.
Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να αποφύγουν τις κατασχέσεις και αυτός είναι να μπορούν να αποπληρώνουν τις δόσεις των δανείων. Πόσοι όμως πιστεύουν ότι αυτό θα συμβεί, με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική κοινωνία;

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι το τέλος του έτους οι Ελληνικές τράπεζες θα ενοποιηθούν σε μία το πολύ δύο κεντρικές τράπεζες…
Μόλις ενοποιηθούν -καθαρές πια αφού το βρώμικο κομμάτι τους θα το έχει απορροφήσει το Ελληνικό δημόσιο- θα ξεκινήσει και η πώλησή τους στις μεγάλες Γερμανικές Τράπεζες.
Οι Γερμανικές τράπεζες θα τιτλοποιήσουν (δηλαδή θα πουλήσουν) τα δάνεια σε ασφαλιστικές Γερμανικές εταιρίες, στην ουσία θα ... πωληθούν τα σπίτια που βρίσκονται πίσω από τα δάνεια, οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν συνεταιρισμούς διαχείρισης αυτών των δανείων.
Αυτοί οι συνεταιρισμοί θα αγορασθούν από διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς μεγάλους οργανισμούς στη Γερμανία για να πωληθούν μισοτιμής στους Γερμανούς πολίτες.
Έτσι θα συμβεί το εξής τραγικό…
Εσείς φερ ειπείν θα χρωστάτε ένα δάνειο στη Τράπεζα 200 χιλιάδες ευρώ, που προέρχεται από το σπίτι που αγοράσατε…
Η Γερμανική πια Τράπεζα θα σας πει, αφού δεν μπορείτε να αποπληρώσετε το δάνειο δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας είναι να πουλήσετε εσείς το σπίτι και με τα λεφτά που θα πάρετε να αποπληρώσετε το δάνειο.
Ο άλλος είναι να σας το εκπλειστηριάσουμε εμείς… Βέβαια δεν θα σας αφήσει ένα επ’ αόριστο χρονικό διάστημα για να πουλήσετε το σπίτι , θα σας ορίσει ένα σύντομο χρονικό διάστημα τόσο που να μη μπορείτε να το πουλήσετε… γιατί δεν θα το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες της αγοράς εκείνη την εποχή.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον πλειστηριασμό του ακινήτου… Εκεί η τιμή θα είναι πολύ χαμηλή και ο αγοραστής θα είναι Γερμανός. Για δύο λόγους… επίσης…
Ο πρώτος γιατί αυτά τα δάνεια ανήκουν όπως είπαμε παραπάνω στους Γερμανικούς συνεταιρισμούς που καλύπτονται από το Γερμανικό δίκαιο και κατ επέκταση δεν θα υπάρχει το φαινόμενο των κορακιών και δεύτερον ότι οι Γερμανοί έχουν στα χέρια τους τη ρευστότητα δηλαδή το μετρητό που εσύ δεν έχεις.
Έτσι αγαπητέ πιστούχε εσύ θα έχεις χάσει το σπίτι σου αλλά δεν θα έχεις εξοφλήσει το δάνειο… Θα συνεχίσεις να είσαι υπόδουλος στη Τράπεζα…
Γιατί το ακίνητό σου θα έχει πουληθεί για 150 χιλιάδες ενώ εσύ έχεις δάνειο 200 χιλιάδες… Μαθηματικά λοιπόν χρωστάς και 50 χιλιάδες στη Γερμανική επαναλαμβάνω πια Τράπεζα…
Αυτό το χρέος του υπολοίπου των 50 χιλιάδων είναι λογιστικό και όχι πραγματικό γιατί ήδη από την αρχική πώληση των Ελληνικών τραπεζών στις Γερμανικές αυτό έχει συνυπολογισθεί
Θυμόσαστε που είπαμε παραπάνω για το βρώμικο κομμάτι που ανέλαβε το δημόσιο… έ αυτό είναι…
Όμως αυτές οι 50 χιλιάδες που εσύ εξακολουθείς να χρωστάς η Γερμανική τράπεζα θα τις αποδώσει στο Ελληνικό δημόσιο… Το δημόσιο θα τις αγοράσει και εσύ θα χρωστάς πια στο Δημόσιο τις 50 χιλιάδες…
Εκεί σε αυτό το σημείο θα γίνει η μεγάλη σφαγή… είναι τότε που για την εξόφληση αυτού του ποσού θα μειωθούν συντάξεις, θα περικοπούν μισθοί και άλλα.
ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΣ…