Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΙΤΕΑ: ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ 25-29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ - ΦΩΤΟ




Διοργάνωση ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ στην Ιτέα


     Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο Εκπαίδευσης με θέμα ‘Στρατηγικές στην ανάπτυξη και το χαρακτηρισμό νέων στόχων φαρμάκων που διεξήχθει στο ξενοδοχείο Nafsika Palace στην Ιτέα Φωκίδος, στις 25-29 Ιουλίου 2012.

     Το Σχολείο διοργανώθηκε από κοινού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και την Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο συντονισμός του Σχολείου έγινε από τον Καθηγητή Βιοχημείας του ΑΠΘ και τ. Πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) Δημήτρη Κυριακίδη και την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Κατερίνα Τυλιγάδα, ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COST ΒΜ0806. Οι 15 εκπαιδευόμενοι ήταν επίλεκτοι ιατροί, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταδιδακτορικοί ερευνητές από 12 διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες και εκπαιδεύτηκαν από 5 εξαίρετους καθηγητές Ελληνικών και Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων με γνωστικά αντικείμενα που εμπίπτουν στον τομέα της ανάπτυξης και αξιολόγησης νέων φαρμάκων για τα φλεγμονώδη και αυτοάνοσα νοσήματα.

     Παράλληλα με το υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και στην παράλια ζώνη του Ν. Φωκίδος. Η επιτυχής διεξαγωγή του Θερινού Σχολείου στην Ιτέα ανέδειξε το επιστημονικό υπόβαθρο και το ερευνητικό δυναμικό της χώρας μας και προέβαλε την ιστορία, τη φυσική ομορφιά και την υποδομή του νομού, ο οποίος αποτελεί και τόπο καταγωγής της κ. Τυλιγάδα.


Οι συμμετέχοντες στο Ευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο
Εκπαίδευσης στο ξενοδοχείο Nafsika Palace

Η κ. Τυλιγάδα διδάσκει στο Ευρωπαϊκό
Θερινό Σχολείο Εκπαίδευσης

Περιήγηση στο Μουσείο των Δελφών

Συνεστίαση σε ταβέρνα της Ιτέας




Δεν υπάρχουν σχόλια: