Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Τι καιρό θα κάνει μέχρι τα Χριστούγεννα- Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά

Οι μέχρι στιγμής προβλέψεις




Την στιγμή που το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς δίνει τα πρώτα στοιχεία για τον καιρό μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στα social media προϊδεάζει για ήπιες καιρικές συνθήκες μέχρι την γιορτή των Χριστουγέννων και αναφέρει συγκεκριμένα παρουσιάζοντας ένα γράφημα: «Ήπιος καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος βροχές με βελτίωση και κανονικές θερμοκρασίες».

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, από τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει πάλι. 

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στα νότια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στo ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: