Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Το "Βαθύ κράτος" των ΗΠΑ προσπαθεί να σταματήσει την υποψηφιότητα Τραμπ με όλα τα μέσα,Θεμιτά και Αθέμιτα.

 Το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο απαγορεύει στον Ντόναλντ Τραμπ να συμμετάσχει στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Τί σημαίνει αυτό για τις προεδρικές εκλογές;

Εάν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για μία πολιτική εξέλιξη χωρίς προηγούμενο: Επικυρώνοντας πρωτόδικη απόφαση, το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο απαγορεύει στον Ντόναλντ Τραμπ να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών με τη συμμετοχή του σε προκαταρτικές εκλογές στη συγκεκριμένη πολιτεία, λόγω της «ανταρσίας» που είχε διαπράξει, όπως υποστηρίζουν οι δικαστές, τον Ιανουάριο του 2021, με την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο.
Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για να ανατρέψει την ετυμηγορία. Δεν αποκλείεται να τα καταφέρει, όπως επισημαίνει στο Reuters η Αντριάνε Λεντς-Σμιθ, επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ντιουκ της Βόρειας Καρολίνας. «Νομίζω ότι είναι αρκετά πειστικό το επιχείρημα ότι δεν δικαιούται να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ ένα άτομο που πυροδοτεί μία εξέγερση εναντίον των ΗΠΑ» λέει η Αμερικανίδα ιστορικός. «Αλλά, από την άλλη πλευρά, το επιχείρημα των δικηγόρων του ότι δεν υπάρχει καμία δικαστική απόφαση εις βάρος του, δείχνει ότι το ζήτημα παραμένει ανοιχτό…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: