Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α Ν.ΦΩΚΙΔΑΣ : «ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΖΟΦΕΡΟ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ..»



   Μετά τις αλλεπάλληλες «μεταρρυθμίσεις» του ασφαλιστικού συστήματος την τελευταία 30ετία, (Νόμοι Σιούφα, Γιαννίτση, Ρέππα, Βρούτση, Κουτρομάνη, Κατρούγκαλου, Χατζηδάκη κ.λ.π.)  που αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και έριξαν στα τάρταρα τις συντάξεις, ο ΟΟΣΑ κατατάσσει με έκθεσή του την Ελλάδα (15/12/2023) στις πλέον ...γενναιόδωρες σε ό,τι αφορά τους όρους ασφάλισης και τις συντάξεις.

    Η έκθεση επισημαίνει ότι η χώρα μας βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ στα ποσοστά αναπλήρωσης συντάξεων, με ποσοστό 80% (!), αλλά χαμηλότερα σε ό,τι αφορά τη φορολογία των συντάξεων. Δηλαδή οι ιθαγενείς συνταξιούχοι στην Ελλάδα είμαστε από τους πλουσιότερους και με τη χαμηλότερη φορολογία στις συντάξεις μας!!!...Και βέβαια δεν υπολογίζουν τον ΦΠΑ, τη δημοτική φορολογία, τον ΕΝΦΙΑ, τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, το χαμηλό αφορολόγητο κλπ. Το ότι είμαστε από τις πρωταθλήτριες χώρες στον πληθωρισμό, στην ακρίβεια στα τρόφιμα (και μάλιστα αυτά που παράγουμε ως χώρα) αυτό δεν παίζει για τον ΟΟΣΑ.

    Επίσης μας λέει ότι οι ηλικίες συνταξιοδότησης είναι κάτω από τα 60 για ορισμένες κατηγορίες γυναικών και οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές είναι «ακριβές».

   Μια «σούμα» όλων αυτών οδηγεί στις εξής κατευθύνσεις του ιμπεριαλιστικού οργανισμού για τις επόμενες μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού συστήματος:

   Μειώστε κι άλλο τις συντάξεις.

   Αυξήστε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, με ιδιαίτερη έμφαση στις κατηγορίες εκείνες που επλήγησαν λιγότερο από προηγούμενες ανατροπές.       

   Φορολογήστε σκληρότερα τους συνταξιούχους και

   Μειώστε κι άλλο τις ασφαλιστικές εισφορές. Θαρρείς και είναι δικά τους χρήματα και όχι χρήματα από τη δουλειά των ίδιων εργαζομένων τους, από την παραγωγικότητά τους που πολλούς τους αφήνει ανάπηρους ή και τους στερεί τη ζωή.  

   Όλα αυτά είναι μέτρα από τα οποία ωφελούνται βέβαια πρώτα και πάνω απ' όλα οι εργοδότες, ενώ οι ασφαλισμένοι αργά ή γρήγορα θα κληθούν να πληρώσουν από άλλη τσέπη το μάρμαρο των ελλειμματικών πλέον ταμείων από την έλλειψη εισφορών.

   Παρεμπιπτόντως, μιλάμε για τον ΟΟΣΑ, τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που μαζί με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «συστήνουν» πάντα μέτρα προς όφελος του κεφαλαίου, τσακίζοντας μισθούς – συντάξεις και δικαιώματα και οι συστάσεις τους αυτές είναι «ευαγγέλιο» για την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, που τρέχουν να τις μετατρέψουν, όπως μας δείχνει η ίδια η ιστορία. Είναι οι οργανισμοί αυτοί που επιβάλλουν, ακόμη και δια ροπάλου, την πολιτική ΟΛΑ στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ

 

    Εμείς όμως αισιοδοξούμε…

    Γιατί ξέρουμε ότι στο χέρι μας είναι να δούμε ξανά την ευτυχία να λάμπει στα πρόσωπα των συνταξιούχων, των παιδιών μας και των εγγονιών μας.

    Γιατί έχουμε τα σωματεία μας και την Ομοσπονδία μας, οδηγούς στους αγώνες μας, στους αγώνες που έρχονται, για μια καλύτερη ζωή.

Καλές γιορτές

Χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι ποσοστό των συνταξιούχων ψηφίσανε Ν.Δ. ?