Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ : ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ - "ΘΥΤΕΣ" ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕ "ΘΥΜΑΤΑ" ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ




Διεξήχθη χθές το απόγευμα η τελευταια πράξη του Πρωταθλήματος UNDER 12 Ε.Π.Σ. Φωκίδας,με τον μικρό και μεγάλο τελικό της διοργάνωσης στο Δημ.Γηπεδο Δεσφίνας.

Και ενώ θα έπρεπε όλοι όσοι αχολούμαστε με αυτό το άθλημα στον Νομό μας ,σήμερα να συζητάμε για μια γιορτή των αναπτυξιακών τμημάτων του Νομού μας,γιςψτις επιδόσεις-ικανότητες και τις επιτυχίες των μικρών παιδιών και των τμημάτων ακαδημιών τους,για την επιτυχία της διοργάνωσης και για το πως θα γινει καλύτερη την επόμενη χρονιά, ΔΥΣΤΗΧΩΣ είμαστε αναγκασμένοι να θίξουμε όλα όσα τραγελαφικά συννέβησαν στον Τελικό της διοργάνωσης μήπως και σωθεί ότι απέμεινε, και η τρυφερή αυτή ηλικία των παιδιών under12 δεν γυρίσει την πλάτη εντελώς στο πολυπαθο άλλωστε άθλημα του ποδοσφαίρου στον Νομό μας.

Κατ'αρχήν να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στην νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης αλλα και σε όλα τα παιδιά ολων των ομάδων που ελαβαν μέρος στο πρωτάθλημα Under 12. Είστε όλοι νικητές, και σας υποσχομασθε ότι σαν Αστέρας Ιτέας θα κανουμε τα παντα για να συνεχίσετε να κανετε αυτο που αγαπάτε ,να παίζετε ποδόσφαιρο,σε οποια ομάδα κι αν αγωνιζεσθαι, για το καλό και την εξελιξη του ποδοσφαίρου της Φωκίδας.

Σε ένα τελικό που θα έπρεπε να είναι γιορτή ,ανάμεσα σε 2 ομάδες under 12 ,σε ένα αναπτυξιακό πρωταθλημα με πρωτερο και απώτερο σκοπό την εξέλιξη του αθλήματος και το ευ αγωνίζεσθαι,και με τους προπονητές των τμημάτων αυτών να εχουν και τον ρόλο σωστής διαπαιδαγώγησης των μικρών αθλητών και ως προς το άθλημα αλλα και γενικότερα προς την εξωαγωνιστική συμπεριφορά τους (κάτι που ως ομάδα οφειλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στους προπονητές των τμημάτων ακαδημιών του Αστέρα Ιτέας γιατι το έχουν πετύχει),
δυστηχώς η γιορτή μετατράπηκε σε "τραγωδία" .

Όλα ξεκίνησαν όταν περιπου στο 25' της αναμετρησης η ομαδα Αστέρας Ιτέας under12 ανοιξε το σκορ 0-1 ,με το διαιτητή της αναμέτρησης να κατοχυρώνει το γκολ υπερ του Αστερα και να δείχνει το σημείο της σεντρας,προκειμενου να συνεχιστεί ο τελικός.

Τότε και προς αρνητική εκπληξη ολων των παρευρισκομένων τοσο στον αγωνιστικό χώρο αλλα κυρίως στις εξεδρες του γηπέδου που ήταν κατάμεστες απο μικρούς αθλητές και γονείς που είχαν συμετάσχει προηγουμένως καθώς και όσων αγωνίζονταν στο συγκεκριμένο αγώνα,βιώσαμε καταστάσεις που αν δεν ήταν τόσο τραγικές θα ήταν γελοίες.

Μετά την κατοχυρωση του τερματοςαπο τον διαιτητή, ειχαμε τα εξής (και ειλικρινά ειναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει αν ηταν γκόλ καθαρό ή όχι ,ειδικά σ αυτές τις ηλικίες και το ποιος θα κατακτούσε τον τίτλο):
Ακυρωμένο γκολ (σε ένα παιχνίδι χωρίς έπόπτες βάση προκυρηξης Επο) που ένω μέτρησε κανονικά ,μετά από ΝΤΟΥ προπονητή-παιδαγωγού της ΑΠ Ιτεας,στον αγωνιστικό χώρο με επιθετική διάθεδη προς τον διαιτητή και υστερα απο υπόδειξη του προέδρου της ΕΠΣ που βρισκοταν στον αγωνιστικό χώρο, ως οφσάϊντ με ρόλο προφανώς και επόπτη γραμμών ,απο την μία περιοχη..

Αποβολή του έταιρου προπονητή-εκπροσώπου της ΑΠ Ιτεας για ύβρεις και φραστικές απειλές προς τον διαιτητή με κόκκινη κάρτα που δε βγήκε ποτέ από το γήπεδο. Και με κανέναν υπεύθυνο απο την ΕΠΣ να τον αποβάλει για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Ύβρεις απειλές και καταστάσεις απολυτης απαξίωσης και του θεσμού και κυρίως των μικρών παιδιών.Και όλα αυτά σε ένα πρωταθλημα under 12.

Και το χειρότερο ολων : ολα αυτα να λαμβάνουν χώρα μπροστά στα μάτια και τα αυτιά των μικρών παιδιών που με τόσο κόπο προσπαθούμε να φέρουμε στους αθλητικούς χώρους της Φωκιδας.

Μια ΕΠΣ ανίκανη ,που ενδιαφέρεται μόνο για την εικόνα της και για δημόσιες σχέσεις και για να παίξει και τον ρόλο επόπτη προφανώς σε κανα τελικό under 12,με ανθρώπους παντελώς ακατάλληλους για το πολύπαθο ποδόσφαιρο στη φωκιδα, γιατί αν ανδιαφερόταν για την ομαλή διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα θα επρεπε να είχε λάβει τα μετρα της και να είχε παρει το "μύνημα" της για τις προθεσεις των κυρίων προπονητών που εμπλέκονται,μιάς και στον ημιτελικό ΑΠ Ιτέας-Ακαδημία 94 έλαβαν χώρα παρόμοια περιστατικά ύβρεων και φραστικής βίας απο τους ιδίους κατά διαιτητή και προπονητή της Ακαδημίας 94 και πάλι μπροστά στα μάτια και αυτιά των μιρών αθλητών.

Λυπούμαστε που θέσαμε τα παιδιά σε αυτή τη διαδικασία ,λυπούμαστε για το κλαμμα τους για τη στεναχώρια τους για την προσπάθεια τους Γιατί κατάλαβαν με τον πιο σκληρό τρόπο ότι δε κερδίζει παντα ο καλύτερος η ο πιο τυχερός στον "μαγικό κόσμο αυτού του ποδοσφαίρου" Αλλά αυτός που φωνάζει και υβρίζει περισσότερο ή είναι φίλος του Προεδρου και της ΕΠΣ.

Ζητάμε συγνώμη από τους μικρούς αθλητές και γονείς που τους υποβάλαμε σε αυτή τη διαδικασία και τους υποσχόμεθα πως θα κανουμε οτι περνάει απο το χέρι μας για την πραγματική χαρά του αθλήματος που ειναι το παιχνίδι σ αυτές της ηλικίες,μακριά απο σκοπιμότητες και δηλητηριασμένες ενέργειες.
Καληνύχτα δύσμοιρο ποδόσφαιρο της ΕΠΣ Φωκίδας.







από το fb του ΑΣΤΕΡΑ ΙΤΕΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: