Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Φωτιά στη Φωκίδα: Εκκενώνονται Ελαία και Καλλιθέα - Μήνυμα του 112



Η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή - Δραματικές προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να περιορίσουν το μέτωπο

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγο σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ελαία Δωρίδος Φωκίδας.




Την εκκένωση του χωριού Ελαία πού βρίσκεται δυτικά της Ιτέας ζήτησε η πυροσβεστική υπηρεσία ενώ στη συνέχεια η αστυνομία, η περιφέρεια Στερεάς και ο Δήμος Δωρίδας ενημέρωσαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή λόγω πυρκαγιάς.

Μήνυμα του 112 στάλθηκε και σε όσους βρίσκονται στην Καλλιθέα Φωκίδας να εκκενώσουν τώρα προς 'Άγιο Σπυρίδωνα. Το μήνυμα αναφέρει «Αν βρίσκεστε στην Καλλιθέα Φωκίδας εκκενώστε τώρα προς Άγιο Σπυρίδωνα». Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».





Η πυρκαγιά άρχισε πριν από περίπου μία ώρα σε χαμηλή βλάστηση και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις και κινήθηκε απειλητικά στο χωριό Ελαία.

Νέο μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στην Ελαία Φωκίδας να εκκενώσουν τώρα προς Άγιο Σπυρίδωνα. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Ελαία Φωκίδας εκκενώστε τώρα προς Άγιο Σπυρίδωνα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».



Νωρίτερα, όσοι βρίσκονταν στην περιοχή πήραν μήνυμα από το 112 που τους ζητούσε αν βρίσκονται στην Ελαία της Φωκίδας να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Καλλιθέα.


Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Λουκά Καραδήμο «η πυρκαγιά πέρασε πάρα πολύ κοντά στο χωριό και έκαψε ορισμένα παλιά σπίτια που βρίσκονται εκεί και συνεχίζει να καίει χαμηλή βλάστηση και ελιές αλλά έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος για το χωριό».

Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο από τη Φωκίδα όσο και από την ευρύτερη περιοχή προσπαθώντας να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς

Το χωριό Ελαία είναι βόρεια από τα παραλιακά χωριά Γλυφάδα, Σπηλιά, Άγιος Σπυρίδων αλλά και το νησί Τριζόνια.

Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή. 

Βίντεο: nafpaktianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: