Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

3 ταινίες\ντοκιμαντέρ στο Νetflix με θέμα το περιβάλλον και την επιτακτική ανάγκη να λάβουμε γρήγορα μέτρα για την προστασία του

My Octapus Teacher-2020

David Attenborough: A Life on Our Planet (2020)

Μέσα σε 80 λεπτά ο Attenborough, τηλεπαρουσιαστής, φυσιοδίφης και φυσικός ιστορικός, συνοψίζει όλα όσα έχει βιώσει στην επαγγελματική του καριέρα, με το ακούραστο μάτι ενός ανθρώπου που έχει ζήσει το περιβάλλον από την ολάνθιστη νεότητά του στην μαραμένη, μολυσμένη παρακμή του. Το τελευταίο 30λεπτο μοιάζει φωτεινό σε σχέση με την ζοφερή ώρα δυστοπικής πραγματικότητας που προηγείται- οι εικόνες της πλανητικής καταστροφής είναι έντονες και το επείγον της δράσης μας είναι επιτακτικό και πιο παρόν από ποτέ.

My Octapus Teacher (2020)

Το βραβευμένο αυτό ντοκιμαντέρ ακολουθεί το ταξίδι που κάνει ο σκηνοθέτης Craig Foster στην προσπάθειά του να καταλάβει ένα χταπόδι και τον εαυτό του και είναι πράγματι εξαιρετικό. Οι τηλεθεατές γίνονται μάρτυρες ενός άντρα που αντιμετωπίζει την εξάντληση, την εξουθένωση και το burn out για να αποκτήσει ξανά σκοπό αναπτύσσοντας μια σχέση με ένα άγριο θηλυκό χταπόδι στο Μεγάλο Αφρικανικό Δάσος, στην άκρη της Νότιας Αφρικής. Το ντοκιμαντερ θα σας συγκινήσει περισσότερο από όσο περιμένατε ποτέ να συγκινηθείτε με πρωταγωνιστή ένα χταπόδι, αφού η σχέση μεταξύ του ανθρώπου και του ζώου είναι τρυφερή, γεμάτη συναισθήματα, αμοιβαιότητα και συνέχεια. 

Seaspiracy (2021)

Aντίστοιχο με το Cowspiracy του 2014, το Seaspiracy είναι μια ταινία ντοκιμαντέρ του 2021 για τις καταστροφικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της βιομηχανίας της αλιείας, σε σκηνοθεσία και με πρωταγωνιστή τον Άλι Ταμπρίζι, Βρετανό σκηνοθέτη. Η ταινία εξετάζει διάφορες μορφές ανθρώπινης παρέμβασης στη θαλάσσια ζωή και υποστηρίζει τον τερματισμό της κατανάλωσης ψαριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: