Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Εικόνες «σκουπιδότοπου» στον δυτικό οδικό κόμβο της Ιτέας ( από αναγνώστη )




Τριτοκοσμικές εικόνες στην περιοχή του παλαιού ποδοσφαιρικού γηπέδου της Ιτέας , εκεί όπου παραμένουν σωριασμένα κάποιες δεκάδες από τσιμεντένια «μπλόκια» απομεινάρια κάποιας παλιάς «επένδυσης μαϊμού» .

Εκεί , ο φωτισμένος δευτερεύοντας ...οδικός κόμβος εισόδου-εξόδου της πόλης…βρίθει σκουπιδιών .

Προστατευμένα και καλά κρυμμένα απ τα όμματα των διερχομένων λόγω του τοίχου από τσιμεντόπλινθες που υψώνεται μεταξύ του εγκαταλειμμένου ποδοσφαιρικού γηπέδου και της ε.ο Ιτέας-Αντιρρίου. Ενός τοίχου που σαν αυθαίρετη κατασκευή,  μπορεί να κατεδαφιστεί χωρίς καμμιά απολύτως άδεια!

Μόνιμη εστία μόλυνσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος μιας ανεκμετάλλευτης παραλιακής ζώνης σε συνέχεια του πολεοδομικού ιστού της πόλης , σχεδόν σε επαφή με τις εργατικές κατοικίες ΙΙ και την πλαζ «τροκαντερό» .

Σε καμμία άλλη παραλιακή πόλη της Στερεάς Ελλάδας δεν υφίσταται αυτή η άθλια κατάσταση που διαιωνίζεται χρόνια τώρα στην Ιτέα.























8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχω δει φορτηγό του δήμου να πετά κλαδιά κ άλλα άχρηστα υλικά.Κρίμα θα μπορούσε αυτή η πόλη να πάει πολύ μπροστά αλλά δυστυχώς δεν έχει καλούς κυβερνήτες.

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ έχω δει πολίτες να πετάνε σκουπίδια την νύχτα και φορτηγό τού Δήμου να τα μαζεύει.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο Δήμος ως υπεύθυνος της καθαριότητας δίνει το καλό παράδειγμα τι περιμένεις στη συνέχεια από ασυνείδητους πολίτες να κάνουν ; Κατά τ΄άλλα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια απελευθέρωσης . Οι Ήρωες ως ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ έκαναν το καθήκον τους .Οι σημερινοί είναι απλώς βρωμιάρηδες. Οι υπεύθυνοι φορείς ας πράξουν τα δέοντα.

Ανώνυμος είπε...

Να ήταν μόνο η Ιτιά!
Κοιτάξτε στην άκρη των επαρχιακών δρόμων τι γίνεται!
Πετάνε κι αναμμένα τσιγάρα με τα χόρτα ξερά ως τις μεταλλικές μπάρες.
Τόσα χρόνια ωχαδερφισμός δεν φτιάχνεται εύκολα!
Το αυτονόητο αν κάναμε...αλλά πώς ορίζει το αυτονόητο ο καθένας από μας?

Ανώνυμος είπε...

Το χώρο πίσω από το παλιό τρίτο δημοτικό στο Τροκαντερό το έχετε δει; Σκέτη χωματερή με μπάζα και παλιά φορτηγά φορτωμένα με μηχανογραφικό χάρτι του γεωργικού συνετερισμού. Μόλις φυσάει απλώνονται στο χώρο και δεν ενδιαφέρεται κανείς να τα μαζέψει παρ΄'ολο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα σταθμεύουν τα οχήματα καθαριότητας στο προαύλιο χώρο του δημοτικού. Δεν μπαίνουν στον κόπο ούτε να ενημερώσουν την υπηρεσία τους (πιστεύω). Η εικόνα είναι απογοητευτική. Τι εντύπωση κάνει το θέαμα για τους λουώμενους; Δεν είναι μόνο οι Ιτιώτες αλλά έρχονται για μπάνιο και από τις γύρω περιοχές. Μερίδα ευθύνης έχει και ο συμπολίτης μας πο τα άφησε εκεί λόγω εργασιών που κάνει στο παρακείμενο οικόπεδο. Μήπως θα έπρεπε ο Δήμος να τον υποχρεώσει να αποκαταστήσει το χώρο; Ευελπιστώ ότι θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η αισθητική του χώρου.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟΝ ΤΑΓΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ,ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΜΒΟΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΧΑΡΜΑΙΝΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ ΜΕ ΠΡΙΝ Κ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Ρε πατριώτες τα δυχτια εκεί βρήκε να τα εναπόθεση ο νεόπλουτος Ελληναρας.Αχχχ ντροπή μας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ;;;