Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Lockdown: Οι προϋποθέσεις για να ανοίξουν τα καταστήματα από τις 16 Μαρτίου.

 Το νέο sms στο 13032 και το σχέδιο για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.




Βασική πτυχή είναι να έχουν μειωθεί τα κρούσματα και ταυτόχρονα να παρουσιάζει αντίστοιχη μείωση και ο αριθμός των διασωληνωμένων.

 

Σύμφωνα μ πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα κανονικά μετά τις 15 Μαρτίου ώστε να εκμεταλλευτούν έμποροι και αγοραστικό κοινό το υπόλοιπο 15νθήμερο της παράτασης των εκπτώσεων.

 

Μία από τις βασικές προϋποθέσεις ωστόσο, είναι οι επισκέψεις στα καταστήματα να γίνονται χωρίς ραντεβού, αλλά με την τήρηση των υπόλοιπων μέτρων προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις.

 

Για να μπορέσει να εφαρμοστεί αυτό, απαιτείται η οριστική απόφαση της επιτροπής επιδημιολόγων, που θα το επιτρέπει.

 

Παρά τις όποιες αποφάσεις, παραμένει σε ισχύ η προϋπόθεση της αποστολής sms στο νέο πενταψήφιο 13032. 

 

«Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή» τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

 

Το νέο sms στο 13032, θα έχει χρονική διάρκεια τριών ωρών ενώ υπάρχουν σκέψεις να υπάρξει «κόφτης» για δεύτερο μήνυμα μετακίνησης εντός του ίδιου 24ώρου.

 

Σε ισχύ θα παραμείνει και ο επιτρεπτός αριθμός πελατών ανά τετραγωνικά μέτρα ενώ κανονικά θα λειτουργεί και το 13033, για τις μετακινήσεις και τις αγορές σε είδη πρώτης ανάγκης.

 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: