Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

TikTok τέλος στις Η.Π.Α. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την κινεζική εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο TikTok στις ΗΠΑ.

Αξιωματούχοι ασφαλείας των ΗΠΑ έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι η εφαρμογή, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή των προσωπικών δεδομένων των Αμερικανών.


Δεν ήταν άμεσα σαφές ποια αρχή έχει ο κ. Trump για να απαγορεύσει το TikTok, ή πώς θα επιβληθεί αυτή η απαγόρευση και ποιες νομικές προκλήσεις θα αντιμετωπίσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft βρίσκεται σε συνομιλίες για να αγοράσει την εφαρμογή από το ByteDance, αλλά ο κ. Trump φάνηκε να αμφιβάλλει ότι θα επιτραπεί μια τέτοια συμφωνία. Εάν η συμφωνία προχωρήσει, οι αναφορές λένε ότι θα συνεπαγόταν την ByteDance να κλείσει τις επιχειρήσεις του TikTok στις ΗΠΑ.
Ένας εκπρόσωπος της TikTok αρνήθηκε να σχολιάσει την υποτιθέμενη απαγόρευση του κ. Trump, αλλά είπε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι η εταιρεία ήταν «σίγουρη για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία του TikTok» στις ΗΠΑ.
Η κίνηση απαγόρευσης του TikTok έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και της κινεζικής κυβέρνησης για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών διαφορών και του χειρισμού του Πεκίνου για την εκδήλωση της κοροναϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: