Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Ηττοπαθής Άμυνα - Στημένοι στα 4 πόδια της καρέκλας…

warshipEίμαστε λέει σε επιφυλακή! Τη στιγμή που η Τουρκία το μόνο που δεν έχει αμφισβητήσει είναι η κυριότητα του Παρθενώνα (κάτι βέβαια είπανε για σημαίες που κυμάτιζαν επί 400 χρόνια κλπ…)
Αναμένουμε και αναμένουμε πότε θα αποφασίσουν αυτοί να κάνουν κάτι.
Τα πληρώματα και το υλικό φθείρεται και αναμένουμε στο τέλος απ’ ότι φαίνεται όχι για κάποιες εύστοχες βολές αλλά για κάτι γραφικές απαγορεύσεις εισόδου στα θαλάσσια σύνορα…
Κάτι περίεργα τέτοια ακούμε και η ανησυχία κορυφώνεται διότι είναι σαφές πως δεν υπάρχει η αποφασιστικότητα να δώσουμε ένα πλήγμα που θα πείσει την Τουρκία για τους επόμενους 2 αιώνες να μην μας ξαναενοχλήσει.
Ήδη ο επιτιθέμενος έχει το πλεονέκτημα γιατί μας κουράζει και κρατά τις επιλογές του ανοιχτές…
...και έχει άπειρες επιλογές εκπλήξεων να θέσει στο τραπέζι, ειδικά περιμένοντας τη διαιτησία του Αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ που πλησιάζει αργόσυρτα και βασανιστικά.
Επίσης, ο στόλος ήδη διατάχθηκε να διαπράξει το πρώτο χαρακτηριστικό γνώρισμα της ήττας = το γεωγραφικό εντοπισμό. Αν είσαι αποφασισμένος να υπερασπίσεις την κυριαρχία σου δε στήνεσαι για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, αλλά ακροβολίζεις το υλικό σου ώστε να είναι όσο το δυνατό πιο αποφασιστικό και θανατηφόρο. Εδώ τώρα τί ακριβώς κάνουμε;
Θεατρικό μονόπρακτο;
Δεν είναι καλά τα σημάδια και μην ακούτε όλες τις αμπελοφιλοσοφίες των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, όπως και την μικροπολιτική προπαγάνδα των αντιπολιτευόμενων ΜΜΕ, που βρίσκει τα πάντα να είναι  χάλια. Δε στέκει ούτε η συλλογική απόρριψη της μέχρι τώρα προσπάθειας.
Αντικειμενικά, όμως, το στήσιμο των Ελληνικών ΕΔ ακόμη αυτή τη στιγμή είναι τέτοιο που οδηγεί σε διαπραγματεύσεις, ό,τι χειρότερο δηλαδή για τον τόπο παρά τις φωνές θεωρητικολογίας των προθύμων κέντρων εν Ελλάδι περί ενάρετης και αξιοπρεπούς διαπραγμάτευσης.
shipwreckΜην έχετε αυταπάτες! Και τα κορίτσια που εισέρχονταν στο χαρέμι γίνονταν δεκτές με μεγάλη αξιοπρέπεια και με τρομερές φροντίδες!
Σύντομα εντός ημερών πιστεύω θα έχουμε τα πρώτα δυσάρεστα που θα ψάχνουν να δικαιολογήσουν και δε θα μπορούν.
Μακάρι να πέφτω έξω! 10 φορές μακάρι αλλά ΑΤΕΡΜΟΝΗ ΑΜΥΝΑ χωρίς ΕΠΙΘΕΣΗ και με στήσιμο Αρχαίας Ναυμαχίας ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ!
Και μην ξεχνάτε ότι ο Ιμάμης ανέβηκε με το σπαθί να κηρύξει, ενώ Ερντογάν και Μπαχτσελί πήγαν στο Μαυσωλείο του Φατίχ να πάρουν ευλογία για νέες κατακτήσεις – μία ομολογουμένως εκπληκτική προσφορά στον Παγκόσμιο Πολιτισμό…
Αυτοί είναι αποφασισμένοι να παίξουν HARD BALL, τη στιγμή που εμείς αντιμετωπίζουμε όλο αυτό σαν ένα δυσάρεστο διάλειμμα από μια ακόμη εκπομπή μαγειρικής εν μέσω θέρους και άγνοιας.
Γιατί άλλωστε λέγεται και θερισμός;

Δεν υπάρχουν σχόλια: