Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Εταιρεία του Έλον Μασκ φτιάχνει τσιπ για απευθείας streaming μουσικής στον ανθρώπινο εγκέφαλο

Τσιπ για στριμάρισμα μουσικής στον ανθρώπινο εγκέφαλο από τη Neuralink του Έλον Μασκ !
EPA




Η Neuralink, το «μυστηριώδες» startup του Έλον Μασκ, εργάζεται πάνω στη δημιουργία ενός συστήματος νευρωνικής διεπαφής ανθρώπινου εγκεφάλου - υπολογιστή που θα στριμάρει μουσική απευθείας στον εγκέφαλο των χρηστών.    
Το γεγονός επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Έλον Μασκ, δημιουργό της SpaceX και της Tesla, μέσα από διαλόγους στο Twitter. O Μασκ αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερα κατά τον επόμενο μήνα.    

Σε διάλογό του με τον Όστιν Χόουαρντ, μηχανικό πληροφορικής, ο Έλον Μασκ ανέφερε ότι η τεχνολογία της Neuralink θα επιτρέπει στους ανθρώπους «να ακούνε τη μουσική απευθείας μέσα από τα τσιπ μας».   

Παράλληλα υποστήριξε ότι η τεχνολογία της Neuralink «θα μπορέσει να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων των ορμονών» και να τις χρησιμοποιήσει προς όφελός του ανθρώπου. 

Από την ίδρυσή της το 2016, η Neuralink έχει πραγματοποιήσει μόνο μία μεγάλη δημόσια εκδήλωση για το πώς λειτουργούν οι τεχνολογίες της. Η σελίδα της άλλωστε παραμένει έως και σήμερα αρκετά λιτή.    

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι, ο Έλον Μασκ ανέφερε ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μία συσκευή «που μοιάζει με ραπτομηχανή» και επιτρέπει την απευθείας σύνδεση ανάμεσα σε έναν υπολογιστή και σε ένα τσιπ που θα βρίσκεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο.  

Η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αρχικά για να βοηθήσει άτομα που πάσχουν από παθήσεις όπως το Πάρκινσον, αλλά ο απώτερος στόχος του Neuralink είναι να επιτρέψει στον άνθρωπο να ανταγωνιστεί την προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη.   

Η διαδικασία τοποθέτησης του τσιπ θα είναι παρόμοια με τη μέθοδο Lasik, υποστήριξε ο Μασκ.  








Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: