Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Εθελοντές-ήρωες μάζεψαν πάνω από 100 τόνους σκουπιδιών από τον Ειρηνικό Ωκεανό (εικόνες & βίντεο)



Προσπαθούν να διορθώσουν την εγκληματική συμπεριφορά του ανθρώπου προς τη φύση και η βοήθειά τους είναι σπουδαία
103 τόνους σκουπίδια μάζεψε κατά τη διάρκεια ειδικής αποστολής η μη κερδοσκοπική οργάνωση Ocean Voyages από τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Η αποστολή διήρκεσε 48 μέρες και έγινε σε περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού που συγκεντρώνει μαζικά απορρίμματα και είναι γνωστή ως «κηλίδα σκουπιδιών».
Τα σκουπίδια στον Ειρηνικό Ωκεανό συγκεντρώνονται από την ανατολική πλευρά κοντά στη Χαβάη. Στη δυτική πλευρά του Ειρηνικού, τα απορρίμματα βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στα νοτιοανατολικά της Ιαπωνίας.
Μέσα σε 48 ημέρες, η ομάδα του Ocean Voyages μάζεψε από τα συγκεκριμένα σημεία του 103 τόνους απορριμμάτων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη ποσότητα έχει μαζευτεί από την «κηλίδα σκουπιδιών» του Ειρηνικού.
«Είμαι τόσο περήφανη για τη δουλειά που κάναμε. Είχαμε στόχο να μαζέψουμε 100 τόνους από απόβλητα, συμπεριλαμβανομένων πλαστικών, διχτυών ψαρέματος και να βοηθήσουμε τον ωκεανό» δήλωσε η Mary Crowley.




Το Ocean Voyages Institute προετοιμάζει αυτήν τη στιγμή τα σκουπίδια που έχουν συλλεχθεί για ανακύκλωση και σωστή απόρριψη. Η Crowley δήλωσε ότι «τίποτα δεν θα καταλήξει σε χώρους υγειονομικής ταφής ή θα επιστρέψει στον ωκεανό».

Η Crowley τώρα ελπίζει ότι θα καταφέρει να οργανώσει εκστρατείες καθαρισμού και σε άλλα μέρη του κόσμου και συγκεντρώνει χρήματα για πετύχει τον στόχο της.


https://www.oceanvoyagesinstitute.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: